Hyppää sisältöön

Nikke Isomöttönen siirtyy Jyväskylästä Turun filharmonisen orkesterin johtoon

Jyväskylä Sinfonian vs. intendentti Nikke Isomöttönen on valittu Turun filharmonisen orkesterin intendentiksi.

Nikke Isomöttönen
Jyväskylästä Turkuun kaupunginorkesterin intendentiksi siirtyvä Nikke Isomöttönen. Kuva: Jiri Halttunen
Virpi Kotilainen

Nikke Isomöttönen on johtanut Jyväskylä Sinfonian toimintaa toissa vuodesta alkaen sijaisuudella, jonka oli määrä kestää ensi kevääseen. Vakituinen pesti Turussa alkaa jo tänä syksynä.

Ennen Jyväskylää Isomöttönen työskenteli vuosina 2012–2017 Mikkelin kaupunginorkesterin intendenttinä.

Turun kaupungin kulttuurilautakunnan päätöksen mukaan uusi intendentti aloittaa tehtävässään syyskuun alussa tai sopimuksen mukaan. Isomöttönen arvelee, että hän pääsee siirtymään Turkuun syys-lokakuun vaihteessa.

Isomöttönen on innostunut uudesta tehtävästään. Turussa odottaa suuri orkesteri, ja vuodenvaihteessa sen taiteellisena johtajana aloittaa tuttu muusikko, pianotaiteilija Olli Mustonen.

Turun filharmoninen orkesteri ylpeilee pitkällä historiallaan: Suomen vanhimman orkesterin juuret yltävät 1700-luvun lopulle. Myös Turun konserttitalo on perinteikäs: se valmistui olympiavuonna 1952. Nyt Turkuun on suunnitteilla uusi konserttitalo.

Jyväskylä Sinfonian intendentin tehtävät hoidettaneen tänä syksynä ja talvena väliaikaisjärjestelyillä siihen saakka, kunnes Emma Anttila palaa perhevapaaltaan, Isomöttönen toteaa.

Korjattu 24.8.2020 kello 21.52: Muutettu orkesterin nimi oikeaan muotoonsa Turun filharmoninen orkesteri. Aiemmin jutussa mainittiin Turun sinfoninen orkesteri.

Suosittelemme sinulle