Hyppää sisältöön

Tällaisella kupongilla leivottiin 10 uutta lottomiljonääriä – sama kioskimyyjä on hoitanut vuoden sisään jo kaksi jättipottia uusille omistajille

Yli 10 miljoonan euron lottopotti jakautui kymmenelle onnekkaalle.

Voittokuponki oli 180 euroa maksanut 10 ristin järjestelmä. Samoilla numeroilla on tehty kuponki jo tälle viikolle. Kuva: Petri Kivimäki/Yle

Kouvolassa Varuskuntakadun R-kioskilla on tänään maanantaina ja eilen sunnuntaina käynyt poikkeuksellinen kuhina. Tieto siitä, että juuri tällä pelattiin viime lauantain loton 10 miljoonan euron potti, on selvästikin kiirinyt joka paikkaan.

Voitto osui kioskin tekemään kymmenen hengen porukkaan. Kyseessä oli 10 ristin järjestelmä, jossa yksi osuus maksoi 18 euroa.

Järjestelmään tuli yhden 7 oikein -tuloksen lisäksi 21 kappaletta 6 oikein -tuloksia, 63 kappaletta 5 oikein -tuloksia ja 35 kappaletta 4 oikein -tuloksia.

Näiden alavoittojen ansiosta kukin voittaja saa itselleen 1 003 323 euroa.

Anne Ritala on viime päivinä antanut aika monta haastattelua. Kuva: Kiira Ikävalko-Lindqvist/Yle

Kioskiesimies Anne Ritala ei itse ollut paikalla, kun ensimmäinen voittaja sunnuntaiaamuna saapui tarkastamaan kuponkiaan. Hän kuitenkin pääsi nauttimaan tiedosta puhelimitse.

– Työntekijä soitti, että mitä pitää tehdä, kertoo Ritala.

Lottopääte oli näyttänyt työntekijälle ilmoituksen, että kupongissa on suurvoitto. Ritala osasi neuvoa.

– Kyllä minä osasin neuvoa. 30 vuoden työkokemus riittää siihen, tuumii Ritala.

Vakuudeksi Ritala kertoo, että muutama kuukausi sitten eräs asiakas laittoi vielä paremmaksi. Hänellä oli kupongissaan 7,3 miljoonaa euroa.

Kuka voitti?

Varuskuntakadun R-kioski sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Kouvolan keskustasta Kaunisnurmen kaupunginosassa. Ympärillä on jokunen kerrostalo, ja vierestä menee Kuutostielle johtava Kuusaantie.

Itse kioski itse on yksinäinen pieni myymälä, johon moni tulee autolla.

Varuskuntakadun R-kioskilla on ollut poikkeuksellisen vilkasta parina viime päivänä. Kuva: Kiira Ikävalko-Lindqvist/Yle

Kioskiesimies Anne Ritala kertoo, että tällainen 10 ristin järjestelmä on ollut myynnissä jo vuosikausia samoilla numeroilla. Muutama henkilö ostaa kupongin joka viikko ja loput osuudet jäävät kioskiin myyntiin.

Arvuuttelu kuponkien ostaneista onkin ollut parin päivän ajan kioskin ykköspuheenaihe.

– Asiakkaat ovat spekuloineet, että keitä siinä porukassa on ollut mukana. Me emme tietenkään voi paljastaa heidän henkilöllisyyttään, kertoo Ritala.

Kouvolassa asukkaita on reilut 82 000, joten ihan helppoa voittajien päätteleminen ei ehkä ole.

Voitto toi rakkauden

Anne Ritala on selvästi huomannut, miten asiakkaita on nyt parin viime päivän aikana ollut selvästi normaalia enemmän. Jotkut olettavat suurvoiton tulevan samaan paikkaan uudelleen.

– Toiset eivät usko, että voisi sattua, mutta toiset taas uskovat. Se on aina vähän niin, että kuka uskoo taikoihin, sanoo Ritala.

Ritala ei lähde arvuuttelemaan, voisiko suurvoitto tulla samalla kioskille kohta uudelleen. Lottohan on sattumapeli, jossa seuraava arvonta ei ole mitenkään yhteydessä edelliseen arvontaan. Todennäköisyyden laskeminen siinä mielessä on siis turhaa.

Aikamoinen tuuri pitää olla, jos edes tästä joukosta mahdollisen voittokupongin löytäisi. Kuva: Kiira Ikävalko-Lindqvist/Yle

– Ihan yhtä hyvin pienellä panoksella voi tulla kuin sillä isommallakin, sanoo 30 vuoden kokemuksellaan Varuskuntakadun R-kioskin kioskiesimies Anne Ritala.

Mutta Ritala tietää, että voiton kautta voi löytää rakkauden.

Nimittäin kerran kioskille tuli mies. Hän kysyi Ritalalta, että lähdetkö syömään, jos voitan lotossa.

– Minä kyllä ajattelin, että voiton pitää olla satojatuhansia euroa. Mies voitti neljä ja lisänumeron, mutta nyt olemme naimisissa, naurahtaa Anne Ritala.

Suosittelemme sinulle