Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Sture Fjäder jatkaa Akavan puheenjohtajana

Fjäder voitti vastaehdokkaansa Maria Teikarin äänin 578–292.

Kuvassa on Sture Fjäder.
Sture Fjäder on johtanut Akavaa vuodesta 2011. Hän sai tänään järjestetyssä Akavan liittokokouksen liiton puheenjohtajavaalissa 578 ääntä. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Robert Sundman
Avaa Yle-sovelluksessa

Sture Fjäder jatkaa korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akavan johdossa. Akavan liittokokous kokoontui tänään valitsemaan puheenjohtajaa seuraavalle nelivuotiskaudelle.

Liittokokouksessa oli edustettuna yhteensä 33 Akavan jäsenliittoa, jotka käyttivät yhteensä 870 ääntä. Fjäder sai vaalissa 578 ääntä. Hänen vastaehdokkaansa, Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen (YKA) palvelujohtaja Maria Teikari sai 292 ääntä.

Sture Fjäder, 62, on johtanut Akavaa vuodesta 2011. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa Suomen Ekonomien edunvalvontajohtajana. Hän on puoluetaustaltaan kokoomuslainen ja koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja sosionomi (alempi valtio- ja yhteiskuntatieteellinen korkeakoulututkinto).

Fjäderin vastaehdokas Maria Teikari, 33, tunnetaan naisten työelämäverkoston Ompeluseuran perustajana. Hän on puoluetaustalaan sosialidemokraatti ja koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Ennen YKAa hän on työskennellyt muun muassa Palkansaajajärjestö Pardiassa.

Akava on korkeakoulutettujen keskusjärjestö, johon on ryhmittäydytty osin ammatin, osin koulutuksen mukaan. Akavalla on yhteensä 36 jäsenliittoa ja yli 600 000 jäsentä.

Juttua päivitetty 26.8. klo 9.16. Myös Tradenomiliitto kannatti Fjäderiä Akavan vaalissa.

Lue myös:

Fjäder vastaan Teikari – Korkeakoulutettujen Akavassa virisi johtajakisa, jonka voitto näyttää kuitenkin jo ratkenneen

Suosittelemme sinulle