Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kruunu Herkku valmistamaan brändivalmisruokia – tilausmäärien vuoksi palkattu lisätyövoimaa

Huono Äiti -brändin yrittäjä Sari Helin kertoo, että uusia työntekijöitä aiotaan rekrytoida jatkossa lisää.

Huono Äiti -valmisruokia kaupan hyllyllä.
Kuva: Juuso Kääriäinen / Yle
Juho Liukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Juvalla valmisruokia tekevä Kruunu Herkku on solminut yhteistyösopimuksen Huono Äiti -brändistä tunnetun yrittäjä Sari Helinin kanssa.

Hankkeessa valmistetaan valmisruokia sekä annosaterioita kauppoihin. Alkuun kauppoihin ilmestyy kaksi valmisruokaa, mutta ruokavalikoimaa aiotaan laajentaa.

Helin kertoo puhelimessa, että hankkeen vuoksi on rekrytoitu lisätyövoimaa Kruunu Herkulle Juvalle.

Kruunu Herkun toimitusjohtaja Riku Vilanti pitää nykyistä tilausmäärää merkittävänä. Sopimuksen turvin valmistetaan kymmeniä tuhansia kappaleita tuotetta hyvin lyhyen toimitusajan puitteissa kauppoihin.

– Normimiehityksellä ei olisi selvitty, Vilanti myöntää.

Helin kertoo, että jatkossa Huono Äiti -tuoteperhettä aiotaan laajentaa. Huono Äiti oy:lle ollaan parhaillaan perustamassa tytäryhtiö Huono Äiti Foods.

– Pitää katsoa mitkä meillä on resurssit, mutta varmasti ollaan kiinnostuneita. Meidän omien tuotteiden tekeminen on edelleen meille päätukijalka, mutta sopimusvalmistus on tähän hyvä lisä, Vilanti kertoo.

Yhteistyöhön Kruunun Herkun kanssa päädyttiin Helinin mukaan siksi, että hän liikkuu paljon Etelä-Savossa ja siksi Juva sekä Kruunu Herkku olivat hänelle tuttuja.

– Juvalla on maantieteellisesti loistava sijainti ja viitostien kunnostuksen jälkeen sen asema paranee entisestään, Helin kuvailee.

Sari Helinin yritys sai maaliskuussa Business Finlandin 100 000 euron tuotekehitystuen. Helin kertoo, ettei salassapitosopimuksen vuoksi voinut aiemmin paljastaa hankkeen sisältöä.

Yhteistyöstä Kruunu Herkun kanssa kertoi aiemmin Talouselämä.

Suosittelemme