Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Miro Heiskanen putosi pistepörssissä kolmanneksi – Vancouverin Bo Horvat johdatti Vancouverin voittoon ja nousi maalipörssin ykkösnimeksi

Bo Horvat, Elias Pettersson ja Tyler Toffoli kunnostautuivat Vancouverin riveistä.

Bo Horvat juhlii maalia.
Bo Horvat teki Vegasin verkkoon kaksi maalia. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruman 0–5-tappion jääkiekon NHL:ssä pudotuspelien toisen kierroksen avausottelussa kokenut Vancouver Canucks oli kasannut rivinsä kuntoon ottelusarjan toiseen otteluun. Canucks nappasi tiistaina 5–2-voiton Vegas Golden Knightsista ja tasoitti läntisen konferenssin ottelusarjan voitot 1–1:een. Yksi näkyvimmistä Vancouverin avainpelaajista oli maalipörssin kärkeen noussut Bo Horvat.

Avauserän jälkeen Vancouver johti ottelua 2–0 Tyler Toffolin (1+2) tämän vuoden pudotuspelien ensimmäisellä täysosumalla ja Horvatin ylivoimamaalilla. Maali oli Horvatille jo pudotuspelien seitsemäs.

Myös toisessa erässä nähtiin kaksi maalia, kun Vegasin Alex Tuch teki joukkueensa avausmaalin ja Vancouverin Elias Pettersson (1+2) onnistui erän lopussa.

Kolmannessa erässä Horvat teki ottelun toisen maalinsa ja nosti tämän vuoden pudotuspelien maalimääränsä jo kahdeksaan. 25-vuotias kanadalaissentteri nousi tiistaina pudotuspelien maalipörssin kärkeen ohi seitsemän maalia tehneiden Coloradon Nathan MacKinnonin ja Dallasin Joe Pavelskin.

Kolmannessa erässä maalinteossa onnistuivat myös erän lopussa maalanneet Vegasin Max Pacioretty (yv) ja Canucksin Tanner Pearson.

Ottelusta tehot 1+2 kirjannut ruotsalaissentteri Pettersson nousi pudotuspelien pistepörssissä toiseksi ohi Dallasin Miro Heiskasen. 21-vuotiaalla Petterssonilla on kasassa 12 ottelusta tehot 5+11=16 ja 21-vuotiaan suomalaispuolustajan vyöllä on 11 kamppailusta 14 (3+11) pistettä. Pistepörssin kärjessä on Coloradon MacKinnon (7+11=18).

Läntisen konferenssin pudotuspelit pelataan pudotuspelikuplassa Edmontonissa.

Lue myös:

Tampa Bay kairasi voiton ensimmäisessä jatkoerässä ja tasoitti voitot Bostonia vastaan

Kasperi Kapanen kaupattiin NHL:ssä – palaa Pittsburgh Penguinsiin

Suurella kohulla Pohjois-Amerikkaan lähtenyt Eeli Tolvanen ei noussut vielä vakiopelaajaksi NHL:ssä – nyt Jokereissa edessä iso näytönpaikka: “Katselut on katseltu"

Kommentti: Mikko Rantasen superketjulla mahdoton paikka – Coloradon vahvuus on kääntynyt heikkoudeksi

"Miro Heiskasella on pelimiehen luonne eikä hän jännitä vaan pelaa" – entinen valmentaja tiesi suomalaistähden kyvyt, mutta on silti yllättynyt nykyvireestä

Suosittelemme sinulle