Hyppää sisältöön

Tampereen areena valmistuu joulukuussa 2021

Tampereen ydinkeskustaan rakennettava monitoimiareena on jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö seuraavan vuoden toukokuussa.

Tampereen areenaa rakennetaan parhaillaan Tampereen keskustassa. Kuva: Antti Eintola / Yle

Tampereelle rakennettavan monitoimiareenan valmistumisaikataulu on tarkentunut. Halliyhtiö kertoo nyt, että areena valmistuu joulukuussa 2021.

Areenan ensimmäisten tapahtumien aikataulu tarkentuu myöhemmin. Jo nyt kuitenkin tiedetään, että keväällä 2022 siellä pelataan MM-jääkiekkoa.

Tampereen areena on jatkossa tamperelaisten liigajoukkueiden, Ilveksen ja Tapparan, kotihalli.

Areenaan tulee myös muun muassa hotelli, ravintoloita ja Veikkauksen kasino. Halliyhtiön tiedotteen mukaan toiminta areenassa voidaan aloittaa heti sen valmistuttua ensi vuoden joulukuussa.

Tampereen keskustaan rautatien päälle rakennettavan monitoimiareenan kustannusarvio on noin 125 miljoonaa euroa. Tampereen kaupungin osuus koko Kannen alueen hankkeesta on noin 60 miljoonaa euroa.

Areenassa voidaan järjestää myös kokouksia- ja konferensseja ja kansainvälisen tason konsertteja. Sinne mahtuu kerralla jopa 15 000 katsojaa ja vuosittain siellä arvioidaan vierailevan yli miljoona ihmistä.

Areenan pinta-ala on 50 000 neliötä, ja korkeimmillaan siinä on hotelli mukaan lukien 12 kerrosta. Areenaa rakentaa rakennusyhtiö SRV.

Korjattu kello 14: Jutussa kerrottiin ensin, että areenan korkeus on 8 - 9 kerrosta. Hotellin puolella kerroksia on kuitenkin 12. Tarkennettiin myös, että kaupungin 60 miljoonan euron osuus koskee koko Kannen alueen hanketta.

Lue myös:

Tampereen Kannen areenasta Uros Live

Ainutlaatuiset kuvat työmaalta, jonne harva on päässyt: Junaradan päälle nousee MM-areena – "Teimme työtä erittäin vaarallisissa oloissa"

Suosittelemme sinulle