Hyppää sisältöön

Urheilumaailma pysähtyi poliisiväkivallan takia Pohjois-Amerikassa, mutta pelit jatkuivat NHL:ssä – taalaliiga sai paljon kritiikkiä

Jopa NHL-ottelut kanavillaan Kanadassa näyttävä Sportsnet kritisoi NHL:ää.

Pelaajat viettivät hiljaisen hetken jäällä ennen keskiviikon pudotuspelien alkua. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen

Urheilumaailma pysähtyi keskiviikkona Yhdysvalloissa, kun eri urheilusarjat seisahtuivat rapakon takana. Kaikki lähti liikkeelle, kun koripalloliiga NBA:n mestariehdokkaisiin kuuluva Milwaukee Bucks päätti boikotoida pudotuspeliotteluaan viimeisimmän Yhdysvalloissa julki tulleen poliisiväkivallan vuoksi.

Tämän jälkeen NBA ilmoitti, että kaikki päivän pelit siirretään. Pelit pysähtyivät myös naisten koripallosarja WNBA:ssa, jalkapallon MLS-sarjassa ja baseballin MLB:ssä. Myös tenniksen Masters-turnauksen ottelut keskeytyivät New Yorkissa. Tennispelit jatkuvat järjestäjien mukaan yhden välipäivän jälkeen perjantaina.

Jääkiekon NHL:ssä ei yhdytty boikottiin, mutta sarjassa vietettiin hiljainen hetki ennen otteluita. NHL:n ratkaisu poiki paljon kritiikkiä.

Entinen maalivahti Kelly Hrudey kommentoi tilannetta suorassa Sportsnetin tv-lähetyksessä. Sportsnet omistaa Kanadassa NHL:n tv-oikeudet, mutta kanava jakoi sosiaalisessa mediassa videon Hrudeyn puheesta.

– Minusta meidän ei pitäisi olla täällä. Mielestäni NHL:n pitäisi siirtää pelit. Meidän pitäisi tukea enemmän Black Lives Matter -liikettä. Jääkiekon katsomisen sijaan nyt pitäisi käydä perheiden kanssa keskusteluja asiasta, Hrudey totesi.

Minnesota Wildin nimekäs puolustaja Matt Dumba oli samoilla linjoilla.

– NHL on aina viimeinen, joka antaa tukensa tällaisille asioille. Tämä on surullista, Dumba sanoi Sportsnet 650 -radiokanavan haastattelussa.

Poliisi ampui sunnuntaina Kenoshassa, Wisconsinissa tummaihoista Jacob Blakea selkään. Hän on ampumisen seurauksena halvaantunut vyötäröstä alaspäin.

Lue myös:

Poliisi ampui mustaa miestä selkään – mestariehdokas Milwaukee Bucks boikotoi pudotuspeliottelua, yön NBA-pelit siirrettiin ja myös muut suuret urheilusarjat seurasivat perässä

Wisconsinin osavaltioon julistettiin poikkeustila – Jacob Blakea selkään ampunutta poliisia vaaditaan pidätettäväksi

Poliisin selkään ampuma Jacob Blake on isänsä mukaan halvaantunut vyötäröstä alaspäin

Wisconsinissa poliisi ampui mustaa miestä useita kertoja – uudet mellakat uhkaavat

Suosittelemme sinulle