Hyppää sisältöön

17-vuotiaalle kaksi tapposyytettä USA:n Kenoshassa – epäillään ampuneen puoliautomaattikiväärillä protestoijia

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan 17-vuotias epäilty ihaili poliiseja ja kannatti presidentti Donald Trumpin uudelleenvalintaa.

Mielenosoittajat ottivat poliisin kanssa yhteen oikeustalon edessä Kenoshassa tiistaina. Kuva: Kamil Krzaczynski / AFP

Yhdysvaltain Wisconsinissa 17-vuotias Kyle Rittenhouse saa syytteet muun muassa kahdesta ensimmäisen asteen taposta, käy ilmi tuoreesta syytekannekirjelmästä.

Rittenhousen epäillään ampuneen kuoliaaksi kaksi mielenosoittajaa protestien yhteydessä Kenoshan kaupungissa tiistai-iltana paikallista aikaa. Lisäksi yhden ihmisen epäillään haavoittuneen Rittenhousen luodista.

17-vuotias pidätettiin keskiviikkona Illinoisin Antiochissa.

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan Rittenhouse ihaili poliiseja sekä kannatti presidentti Donald Trumpin uudelleenvalintaa. Hänen sittemmin poistetuilla sosiaalisen median tileillä oli lisäksi runsaasti kuvia, joissa nuorukainen poseerasi aseiden kanssa.

Rittenhouse oli kulki tiistai-iltana AR-15-tyyppisen puoliautomaattikiväärin kanssa Kenoshan kaduilla protestien keskellä. Hän oli omien sanojensa mukaan saapunut kaupunkiin suojelemaan julkisia rakennuksia mellakoitsijoiden ilkivallalta.

Protestit saivat alkunsa, kun poliisi ampui mustaa miestä seitsemän kertaa selkään sunnuntaina. Ampumisen uhri Jacob Blake on sairaalahoidossa, ja hän on ampumisen vuoksi halvaantunut vyötäröstä alaspäin.

Aiheesta lisää:

Katso video tuhoista: Mielenosoitukset Wisconsinissa rauhoittuivat ainakin toistaiseksi

Varapresidentti Pence hyökkäsi puoluekokouksessa Bidenia ja mielenosoittajia vastaan: "Ette ole turvassa Joe Bidenin Amerikassa"

Yhdysvalloissa tapahtuu jotain täysin poikkeuksellista, jolla voi olla mullistava vaikutus urheilumaailmaan – tutkija selittää, miksi supertähdet uskaltavat nyt protestoida

Suosittelemme sinulle