Hyppää sisältöön

Urheilusarjat edelleen pysähdyksissä Yhdysvalloissa, NHL liittyi boikottirintamaan – kritiikkiä saanut taalaliiga pysähtyy kahdeksi päiväksi

Kaikki pudotuspelijoukkueiden pelaajat kannattivat boikottiin ryhtymistä.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Jääkiekkoliiga NHL on perunut kaikki torstaina ja perjantaina paikallista aikaa alkaviksi merkityt pelinsä, kertoo liigan virallinen nettisivusto. Syynä on pelaajien halu liittyä useiden muiden urheilusarjojen rinnalle poliisiväkivaltaa ja rasismia vastustavaan boikottirintamaan.

Torstain ohjelmassa olisivat olleet ottelut New York Islanders - Philadelphia ja Vancouver - Vegas.

NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella on mukana kahdeksan joukkuetta. Niiden kaikkien pelaajat päättivät boikottiin liittymisestä.

– Tämä oli todella tärkeä ja oikea päätös. Meidän piti tehdä jotain. Uskon, että tämä oli oikea päätös. Olen ylpeä tästä koko ryhmän tekemästä päätöksestä. Vancouver Canucksin kapteeni Bo Horvat linjasi pelaajien yhteisessä lehdistötilaisuudessa.

Myös Vegasin hyökkääjä Ryan Reaves oli erityisen ylpeä boikottipäätöksestä.

– On hienoa, että NBA, MLB ja WNBA tekivät tämän. Näissä sarjoissa on paljon tummaihoisia urheilijoita. Minusta on todella hienoa, että NHL-teki tämän, koska meidän sarjassa on vain vähän tummaihoisia. Mekin näemme ongelman, Reaves totesi.

Ryan Reaves puhui pelaajien yhteisessä lehdistötilaisuudessa. Kuva: Getty Images

– Tämä kahden päivän boikotti ei tule korjaamaan mitään, mutta tämä sanoma on vahva, Reaves jatkoi.

Sekä torstaina että perjantaina NHL:ssä oli määrä pelata kaksi peliä. Pelit jatkuvat NHL:n mukaan jälleen lauantaina.

Urheilusarjojen pysähtyminen Yhdysvalloissa alkoi siitä, kun koripalloliiga NBA:n Milwaukee Bucks päätti boikotoida pudotuspeliotteluaan keskiviikkona viimeisimmän Yhdysvalloissa julki tulleen poliisiväkivallan vuoksi.

NHL sai osakseen paljon kritiikkiä, kun taalaliiga ei heti mennyt mukaan boikottirintamaan. Keskiviikkona NHL:ssä pelattiin vielä normaalisti, mutta sarjassa vietettiin hiljainen hetki ennen otteluita.

Boikotti jatkui muissa sarjoissa

Boikotti jatkui NBA:ssa torstaina, mutta amerikkalaismedioiden mukaan pelaajat ovat päättäneet omassa kokouksessaan jatkaa pudotuspelejä. ESPN:n mukaan pudotuspelejä voitaisiin jatkaa aikaisintaan perjantaina, mutta viimeistään pelit jatkuvat viikonloppuna.

Myös naisten koripallosarja WNBA:ssa jatkettiin boikottia ja baseballin MLB:ssä jätettiin pelejä pelaamatta. Amerikkalaisessa jalkapallossa seitsemän NFL-joukkuetta perui torstaina harjoituksena.

Boikottirintamassa on myös jalkapalloliiga MLS.

Lue myös:

ESPN: NHL-otteluita ei pelata tänä yönä

Amerikkalaismediat: NBA-pelaajat päättivät jatkaa pudotuspelejä boikottipäivän jälkeen – kauden keskeyttämisellä olisivat olleet valtavat seuraukset

Urheilumaailma pysähtyi poliisiväkivallan takia Pohjois-Amerikassa, mutta pelit jatkuivat NHL:ssä – taalaliiga sai paljon kritiikkiä

Yhdysvalloissa tapahtuu jotain täysin poikkeuksellista, jolla voi olla mullistava vaikutus urheilumaailmaan – tutkija selittää, miksi supertähdet uskaltavat nyt protestoida

Suosittelemme sinulle