Hyppää sisältöön

Metson ja teeren talvimetsästys sallitaan aiempaa laajemmalla alueella Lapissa

Riekkoja pääsee pyytämään myös Kemijärvellä, Pelkosenniemellä ja Ranualla.

Metso sammaleiden ja jäkälien metsässä
Urosmetsoja voi pyytää tammikuussa isossa osassa Lappia. Kuva: Yle/Pentti Kallinen
Perttu Ruokangas

Metson ja teeren talvimetsästys on sallittua aiempaa laajemmalla alueella ensi tammikuussa. Urosmetson ja -teeren talvimetsästys on sallittua 20.–31. tammikuuta saakka Lapissa lukuun ottamatta Ylä- ja Lounais-Lappia.

Syynä on se, että metsoja ja teeriä on keskimääräistä enemmän lähes koko Pohjois-Suomessa. Kanta-arvio perustuu riistakolmiolaskentoihin, joita ovat tehneet vapaaehtoiset.

Myös riekkokanta on vahvistunut Itä-Lapissa ja Koillismaalla, joten rajoitettu kuukauden pyyntiaika laajenee Kemijärvelle, Pelkosenniemelle, Ranualle ja Pudasjärvelle. Ylä-Lapissa riekkoa saa metsästää normaalisti 10.9.–31.3.

Metsoa ja pyytä saa metsästää suurimmassa osassa maata kaksi kuukautta.

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt metsäkanalintujen metsästysajat 10. syyskuuta alkavalle metsästyskaudelle.

Metsäkanalintujen metsästysajat Lapissa metsästysvuodelle 2020-2021

Metso

10.9.–10.11. Enontekiöllä, Inarissa, Kemissä, Keminmaassa, Muoniossa, Simossa, Tervolassa, Torniossa, Utsjoella ja Ylitorniolla.

10.9.–10.12. ja lisäksi urosmetso 20.-31.1. Kittilässä, Kemijärvellä, Kolarissa, Pelkosenniemellä, Pellossa, Posiolla, Ranualla, Rovaniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Teeri

10.9.–10.11. Enontekiöllä, Inarissa, Kemissä, Keminmaassa, Muoniossa, Simossa, Tervolassa, Torniossa, Utsjoella ja Ylitorniolla.

10.9.-10.12. ja lisäksi urosteeri 20.-31.1. Kittilässä, Kemijärvellä, Kolarissa, Pelkosenniemellä, Pellossa, Posiolla, Ranualla, Rovaniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Pyy

10.9.–10.11. Koko Lapissa

Riekko

10.9.–10.10. Kittilässä, Kemijärvellä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Posiolla, Ranualla, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

10.9.–31.3. Enontekiöllä, Inarissa ja Utsjoella.

Suosittelemme sinulle