Hyppää sisältöön

Metson ja teeren talvimetsästys sallitaan aiempaa laajemmalla alueella Lapissa

Riekkoja pääsee pyytämään myös Kemijärvellä, Pelkosenniemellä ja Ranualla.

Urosmetsoja voi pyytää tammikuussa isossa osassa Lappia. Kuva: Yle/Pentti Kallinen
Perttu Ruokangas

Metson ja teeren talvimetsästys on sallittua aiempaa laajemmalla alueella ensi tammikuussa. Urosmetson ja -teeren talvimetsästys on sallittua 20.–31. tammikuuta saakka Lapissa lukuun ottamatta Ylä- ja Lounais-Lappia.

Syynä on se, että metsoja ja teeriä on keskimääräistä enemmän lähes koko Pohjois-Suomessa. Kanta-arvio perustuu riistakolmiolaskentoihin, joita ovat tehneet vapaaehtoiset.

Myös riekkokanta on vahvistunut Itä-Lapissa ja Koillismaalla, joten rajoitettu kuukauden pyyntiaika laajenee Kemijärvelle, Pelkosenniemelle, Ranualle ja Pudasjärvelle. Ylä-Lapissa riekkoa saa metsästää normaalisti 10.9.–31.3.

Metsoa ja pyytä saa metsästää suurimmassa osassa maata kaksi kuukautta.

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt metsäkanalintujen metsästysajat 10. syyskuuta alkavalle metsästyskaudelle.

Metsäkanalintujen metsästysajat Lapissa metsästysvuodelle 2020-2021

Metso

10.9.–10.11. Enontekiöllä, Inarissa, Kemissä, Keminmaassa, Muoniossa, Simossa, Tervolassa, Torniossa, Utsjoella ja Ylitorniolla.

10.9.–10.12. ja lisäksi urosmetso 20.-31.1. Kittilässä, Kemijärvellä, Kolarissa, Pelkosenniemellä, Pellossa, Posiolla, Ranualla, Rovaniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Teeri

10.9.–10.11. Enontekiöllä, Inarissa, Kemissä, Keminmaassa, Muoniossa, Simossa, Tervolassa, Torniossa, Utsjoella ja Ylitorniolla.

10.9.-10.12. ja lisäksi urosteeri 20.-31.1. Kittilässä, Kemijärvellä, Kolarissa, Pelkosenniemellä, Pellossa, Posiolla, Ranualla, Rovaniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Pyy

10.9.–10.11. Koko Lapissa

Riekko

10.9.–10.10. Kittilässä, Kemijärvellä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Posiolla, Ranualla, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

10.9.–31.3. Enontekiöllä, Inarissa ja Utsjoella.

Suosittelemme sinulle