Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Salibandyliitolla selvä kanta MM-kotikisoihin: kisat pitäisi siirtää vuodella eteenpäin

Kansainvälinen salibandyliitto IFF päättää Helsingin MM-kisojen kohtalosta. IFF kokoontuu seuraavan kerran ensi viikolla.

MM-kisat 2014
Suomen maajoukkue. Arkistokuva. Kuva: Salibandyliiga
Joel Holma
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen salibandyn liittohallitus on valmis pyytämään Kansainväliseltä salibandyliitolta IFF:ltä MM-kisojen siirtämistä vuodella eteenpäin koronapandemiaan vedoten. Liittohallituksen puheenjohtaja Risto Kauppinen kertoo Yle Urheilulle, että liittohallitus päätti asiasta torstaina yksimielisesti.

– Turvallisuussyistä ja kokoontumisrajoitusten takia kisojen siirtäminen olisi paras ratkaisu. Tilanne on todella ikävä, Kauppinen alleviivaa.

Miesten MM-kisat on tarkoitus järjestää 4–12.12.2020 Helsingissä 16 joukkueen turnauksena. Suomi puolustaa kisoissa MM-kultaa.

Kauppisen mukaan liitto keskustelee siirrosta ensin sovitusti Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Sen jälkeen esitys menee IFF:lle, joka päättää kisojen kohtalosta. IFF kokoontuu seuraavan kerran ensi viikolla 4–5. syyskuuta.

Jos IFF päättäisi järjestää kisat, Kauppisen mukaan valmiudet kisojen järjestämiselle ovat olemassa. Tätä vaihtoehtoa hän ei kuitenkaan kannata.

– Emme näkisi sitä vaihtoehtoa järkevänä, jos halliin ei saisi ottaa 13 000 katsojaa tai kisojen osallistujamäärää supistettaisiin.

Kauppisen mukaan kisojen kokonaan peruminen olisi todella iso kolaus taloudellisesti Salibandyliitolle. Siirtäminen vuodella olisi helpompaa.

– Jos kaikki menee nappiin, tästä siirrosta tulisi meille noin 300 000–400 000 euron lisäkustannukset, Kauppinen arvioi.

Lue myös:

Maailman parhaat salibandykaksoset harkitsivat pelaamista Suomessa – nyt he kertovat, miksi Ruotsi oli parempi vaihtoehto

Kello tikittää uhkaavasti jo Helsingin salibandyn MM-kisoja ajatellen – järjestäjä: "Kartoitamme myös seuraavalle vuodelle vaihtoehtoja"

Suosittelemme