Hyppää sisältöön

Mmiisas on Vuoden vaikuttaja – Suomen ensimmäisessä YouTube-gaalassa palkittiin tubettajia 21 kategoriassa

Gaalassa palkitiin vuoden 2020 kiinnostavimpia, vaikuttavimpia ja puhutuimpia tubettajia.

Miisa Rotola-Pukkila
Miisa Rotola-Pukkila valittiin Vuoden vaikuttajaksi. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Iina Thomsson,
Hanna Terävä

Suomen ensimmäinen YouTube-gaala järjestettiin tänään Helsingissä.

Yleisön suosikki -palkinto meni Jooel Vataselle, joka voitti kategorian 35 000 äänellä. Vatanen sai myös Vuoden yrittäjä -palkinnon.

Vuoden vaikuttaja -kategoriassa ehdolla olivat Miisa Rotola-Pukkila (Mmiisas), Roni Back ja Tuomas Kukkonen (Tume). Heistä Rotola-Pukkila sai palkinnon.

Palkinnon Vuoden merkittävimmästä videosta sai Jaakko Keso, Vuoden kuvaus ja editointi -palkinnon nappasi puolestaan Vinkare ja Vuoden huumorikanavasta palkittiin Korroosio Comedy.

Vuoden inspiroijana palkittiin Jonne Tiili ja Vuoden viihdekanava oli Konsta Saajanton ja Olli Litmasen Iha just imus. Vuoden Podcast -pystin nappasi Lol Apua -podcast. Vuoden tulokkaaksi julkistettiin Väinö Mäkelä ja Vuoden opetuskanavana palkittiin Anna Länsisalmi-Keisalan kanava.

Vuoden esiintyjänä gaalassa palkittiin Jaakko Parkkali. Vuoden vlogikanavan palkinnon sai Tume, joka nappasi myös Vuoden sarja -palkinnon. Vuoden ruokakanava -palkinto sen sijaan meni MrTuomolle. Vuoden perhekanava -palkinnon saivat Ella Rosti ja Susanna Silvander-Rosti, joilla on Kaksi äitiä ja kaksoset -niminen kanava. Vuoden aihekanavaksi valittiin Aleksi Rantamaan kanava.

Vuoden vientikanavaksi valittiin illan gaalassa pingiskanava Pongfinity, jota luotsaavat Otto Tennilä, Emil Rantatulkkila ja Miikka O'Connor. Vuoden lifestylekanava -palkinnon sai Anniina Jalkanen ja Jesse Pynnönen nappasi Vuoden urheilukanava -palkinnon. Vuoden pelikanavana palkittiin Mikael Vuoren Roponen-kanava.

Jaakko Parkkali poseeraa
Tubettaja Jaakko Parkkali poseerasi kuvaajille ennen YouTube-gaalan alkua. Kuva: Jasmin Beloued / Yle

Iltakahdeksalta alkanut YouTube-gaala Creator Awards Finland järjestettiin Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä. Gaala näytettiin suorana YouTubessa (siirryt toiseen palveluun).

Tubettajia palkittiin kaiken kaikkiaan 21 kategoriassa.

– Palkintoja ei tapahtumissa ole päästy viime aikoina liiemmin jakamaan, joten halusimme luoda yksinomaan tubettajia juhlistavan kunnon punaisen maton gaalan, jonka alati ammattimaistuvat YouTube-tähdet ehdottomasti ansaitsevat, Oskari Tempakka, Maukas Median toimitusjohtaja ja yksi tapahtuman päätuottajista sanoo.

Gaala alkoi kuudelta illalla punaisen maton osuudella. Paikan päällä tilaisuutta seurasivat Ylen uuden lasten uutispalvelu Yle Mixin juontajat Jasmin “Jassu” Beloued ja Kiia Keskikylä. He kuvailivat ennen varsinaisen gaalan alkua tunnelmaa iloiseksi.

– Ihmiset ovat todella iloisia. Moni sanoo, että pitkästä aikaa pääsee näkemään kollegoja ja pitämään oikeasti hauskaa. Turvatoimet on otettu huomioon, täällä näkyy käsidesejä, suurimmalla osalla on maskit päällä ja niitä myös jaetaan täällä. Tunnelma on todella hyvä.

Beloued ja Keskikylä haastattelivat muun muassa Isac Elliotia, joka on gaalassa jakamassa palkintoja.

YouTube-gaala Creator Awards Finland Helsingissä Korjaamolla.
Tubettajia palkittiin kaiken kaikkiaan 21 kategorassa. Kuva: Jasmin Beloued / Yle

Kuka tahansa on voinut ehdottaa gaalaan omia suosikkitubettajiaan. Kaikkien ehdotusten joukosta Creator Awards Finlandin asiantuntijaraati on valinnut kunkin kategorian finalistit.

– Vallitsevan tilanteen vuoksi gaala järjestetään tällä kertaa pienelle porukalle, mutta Creator Awards Finlandista on tarkoitus tehdä myöhemmin vuosittainen iso yleisötapahtuma, Tempakka sanoo.

Lue myös:

Katso, kuinka usein Mmiisas, Herbalisti, Tume tai Sara Sieppi vastaavat seuraajilleen – tutkimme kommentoiduimmat ja tykätyimmät some-vaikuttajat

Suomen merkittävimmät somevaikuttajat laitettiin järjestykseen: ykkösenä on 24-vuotias tubettaja Mmiisas

Suosittelemme sinulle