Hyppää sisältöön

Helsinki hakee tekijää, joka taikoo Eteläsataman terminaalitontista viihtyisän kaupunkitilan – arkkitehtuuri- ja designmuseosta eri kilpailu

Ensi vuonna tontin rakentamisesta järjestettävän suunnittelukilpailun tavoitteena on kehittää alueesta kokonaisuus.

Ns. Guggenheimin tontille suunnitellaan Arkkitehtuuri-, Designmuseon ja HAMin yhdistävää supermuseota.
Helsinki on jatkanut haaveilua museosta tälle Etelärannan tontille senkin jälkeen, kun Guggenheim-hanke torpattiin. Kuva: Petteri Bülow / Yle
Nina Svahn

Helsinki järjestää suunnittelukilpailun Eteläsataman tontista.

Kaupunki on jatkanut haaveilua tontille sijoittuvasta museosta senkin jälkeen kun paikalle aikoinaan suunniteltu Guggenheim-hanke kaatui.

Museohaaveet saivat tuulta purjeisiin, kun kesäkuun alussa hallitus myönsi 60 miljoonan euron tuen uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle. Sen sijaintipaikaksi on kaavailtu Eteläsatamaa.

Päätös kaupungin konkreettisesta osallistumisesta museohankkeeseen tehdään erikseen, alustavan arvion mukaan ensi vuoden aikana.

  • Lue tästä kuinka Helsingin arkkitehtuuri- ja designmuseohanke on parin vuoden aikana edennyt

Eteläsataman alue Olympiaterminaalilta Kauppatorille on tällä hetkellä lähinnä pysäköinnin ja erilaisten terminaalitoimintojen käytössä.

Ensi vuonna tontin rakentamisesta järjestettävän suunnittelukilpailun tavoitteena on kehittää alueesta kokonaisuus, jossa arkkitehtuuri- ja designmuseon lisäksi olisi kulttuuri-, palvelu- ja liiketilarakentamista, kuten esimerkiksi hotelli. Asuinrakentamista alueelle ei sallita.

Kaksivaiheinen kilpailu on suunnattu rakennus- ja kiinteistöalan toimijoille. Voittajaksi esitettävällä toimijalla tulee olla riittävä osaaminen ja resurssit hankkeen toteuttamiseksi.

Arkkitehtuuri- ja designmuseon tontin osalta järjestetään erillinen arkkitehtuurikilpailu.

Suosittelemme sinulle