Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Hämeenlinnan VPK valittiin vuoden sopimuspalokunnaksi – sisäministeri Maria Ohisalo onnitteli Twitterissä

Hämeenlinnan vapaapalokunta on aktiivisesti kehittänyt palokuntien jälkivahingontorjuntaa, valintaa perustellaan.

Kuvassa on palomiesten varusteita ja kypäriä.
Vuonna 2019 sopimuspalokunnat osallistuivat 45 385 pelastustoimen tehtävään. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle
Lauri Rautavuori
Avaa Yle-sovelluksessa

Hämeenlinnan Vapaaehtoinen Palokunta ry on valittu vuoden 2020 sopimuspalokunnaksi. Hämeenlinnan VPK on Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen sopimuspalokunta.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) noteerasi huomionosoituksen ja onnitteli Hämeenlinnan VPK:ta Twitterissä.

Hämeenlinnan VPK on aktiivisesti kehittänyt palokuntien jälkivahingontorjuntatoimintaa normaalin hälytystominnan ohella, Suomen Sopimuspalokuntien Liiton (SSPL) tiedotteessa perustellaan. Kiitosta saa myös yhdistyksen yhteisölleen tarjoama harrastustoiminta.

Liiton hallitus luovuttaa kunniakirjan Hämeenlinnan VPK:n jäsenistölle Palokunnantalolla tänään lauantaina. VPK:n jäsenistä vain muutama tiesi valinnasta etukäteen.

SSPL:n mukaan sopimuspalokunnat tuovat ensimmäisen avun taajamien ulkopuolella. Niillä on merkitystä myös kaupungeissa. Esimerkiksi Hämeenlinnassa sopimuspalokunnat tukevat ammattipalokuntien toimintaa suurissa ja päällekkäisissä tilanteissa.

Suomessa on reilut 700 sopimushenkilöstöön perustuvaa palokuntaa, joissa toimii noin 15 000 hälytyskelpoista palokuntalaista. Vuonna 2019 sopimuspalokunnat osallistuivat 45 385 pelastustoimen tehtävään. Se kattaa yli 40 prosenttia pelastustoimen tehtävistä maassamme, liitto kertoo.

SSPL valitsee vuoden sopimuspalokunnan heinäkuun viimeiseen päivään mennessä sille tulleiden esitysten perusteella. Tänä vuonna liitto haluaa kunniamaininnalla korostaa hyvin toimivan, lähtövarman ja alituiseen kehittyvän sopimuspalokunnan merkitystä pelastustoimelle ja kansalliselle turvallisuudelle.

Suosittelemme