Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Aja varovasti Nelostiellä – rekasta vuotanut diesel voi tehdä tienpinnan liukkaaksi

Rekka-autosta on vuotanut dieselöljyä arviolta useiden kilometrien matkalle ennen Petomäkeä.

Nelostie.
Etenkin moottoripyöräilijöiden kannattaa pelastuslaitoksen mukaan olla tavallista varovaisempia Nelostiellä Äänekoskella. Kuvituskuva. Kuva: Karoliina Marttala / Yle
Tuukka Lukinmaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Rekka-autosta on vuotanut arviolta useiden kilometrien matkalta dieselöljyä Nelostiellä Äänekoskella. Öljy saattaa tehdä tienpinnan paikoin liukkaaksi etenkin Karvalahden ja Liimattalan välillä.

Rekan perässä ajaneet sivulliset olivat havainneet vuodon ja soittaneet hätänumeroon. Paikalle saapunut poliisi pysäytti rekan Petomäen kohdalla.

– Pelastuslaitos kutsuttiin paikalle, ja se imeytti parkkipaikalle vuotaneen öljyn imeytysöljyllä, sanoo päivystävä palomestari Tuomas Juuti.

Tielläliikkujien kannattaa olla tavallista varovaisempia

Päivystävän paloesimiehen Samu Kempin mukaan jonkin verran öljyä on saattanut vuotaa hyvinkin pitkälle matkalle, mutta eniten sitä on vuotanut Petomäkeä ennen, jolloin rekka hidasti vauhtia.

Vaikka öljyä ei ole tienpinnassa paljon, etenkin moottoripyöräilijöiden kannattaa olla liikenteessä tavallista varovaisempia.

– Kyllä siinä oma riskinsä on, jos sattuu öljyn kohdalla kiihdyttämään tai kääntymään, Kemppi sanoo.

Pelastuslaitoksen mukaan öljyä on pitkältä matkalta mahdotonta puhdistaa, joten sen annetaan haihtua omia aikojaan. Mitä sateisempi sää on, sitä nopeammin haihtuminen tapahtuu.

– Vaikea arvioida tarkkaan, mutta jos enemmän sataa, se saattaa olla sieltä jo haihtunutkin, Kemppi sanoo.

Suosittelemme