Hyppää sisältöön

Jälkihiki: Pitäisikö Jokerien boikotoida Minsk-peliä? – "Jokerien pelaajilla on valta tehdä se päätös"

Mielenosoitukset ja levottomuudet ovat lisääntyneet Valko-Venäjällä elokuun kyseenalaisen presidenttivaalituloksen jälkeen. Jokerien kausi alkaa Valko-Venäjällä tällä viikolla.

Huuhkajat. Peliboikotit. Tour de France. Jokerit. Suomi ja Ruotsi.
Huuhkajat. Peliboikotit. Tour de France. Jokerit. Suomi ja Ruotsi.
Jonne Niemeläinen

Urheiluasiantuntijat Markku Kanerva, Bror-Erik Wallenius ja Juha Valvio keskustelivat Ylen aamun Jälkihiessä Huuhkajista, naisten jalkapallon Mestarien liigan finaalista, Pohjois-Amerikan urheilun pysäyttäneestä boikotista, Jokereista, Ranskan ympäriajosta ja yleisurheilun Ruotsi-ottelusta.

Pohjois-Amerikassa kaikki suuret urheilusarjat pysähtyivät viime viikolla, kun muun muassa koripallon NBA:ssa ja WNBA:ssa, baseballin pääsarjassa ja jääkiekon NHL:ssä boikotoitiin poliisiväkivaltaa ja rasismia. Pelaajat protestoivat tapausta, jossa poliisi ampui mustaihoista Jacob Blakea useita kertoja selkään.

– Aloitteen tekivät juuri pelaajat, itse liigat eivät liikahtaneet mihinkään. Pelaajat panivat organisaatiot kyykkyyn, Kanerva muistutti.

Jälkihiessä pohdittiin, voiko Pohjois-Amerikan boikotti heijastua myös jääkiekkojoukkue Jokereihin. Jokerien KHL-kauden pitäisi alkaa torstaina vierasottelulla Dinamo Minskiä vastaan. Valko-Venäjän poliittinen tilanne on tällä hetkellä pahasti tulehtunut. Tilanne on kiristynyt sen jälkeen, kun maan presidentti Aljaksandr Lukashenka voitti elokuun alussa presidentinvaalit. Vaalien jälkeen levottomuudet maassa ovat kasvaneet.

Jokerien kannattajayhdistys on ilmaissut vastustavansa Valko-Venäjällä pelaamista.

– Pelaajat tekevät sen tapahtuman. Jokerien pelaajilla on se valta tehdä se päätös, että he eivät nouse lentokoneeseen, joka lentää Minskiin, Valvio näki.

Wallenius oli samoilla linjoilla.

– Pelaajista sen pitää lähteä.

Jokerit on KHL-kartalla pieni seura, mutta se on liigalle tärkeä ainoana selkeästi läntisenä joukkueena. Asetelma on Kanervan mielestä kuitenkin erittäin haastava.

– Jokerit ei saisi yhtään muuta joukkuetta mukaan (boikottiin), sillä muut joukkueet ovat siellä itärajan takana.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko Jälkihiki. Voit katsoa sen myös täältä.

Lue myös:

Jokerien KHL-avaus Valko-Venäjällä on nostattanut myrskyn – Jääkiekkoliiton puheenjohtaja muistuttaa suuresta vastuusta: "He elävät tekemiensä päätösten seuraamusten kanssa"

“Suosittelisin, että häviäisivät suosiolla 0–3 menemättä Minskiin” – valmentajalegenda Alpo Suhonen lataa painavaa tekstiä Jokerien tilanteesta ja urheilun jättiprotesteista

Jokerien faniyhdistys vastustaa joukkueen pelaamista Valko-Venäjällä – "Kaikki edellytykset vaatia ottelun siirtämistä"

Korona, valtapeli ja Valko-Venäjän kuohunta sotkevat KHL:n suunnitelmia – Asiantuntija Jokerien vaikutusvallasta: "Valtakeskukset sijaitsevat jossain muualla kuin Helsingissä"

Donald Trump tuomitsee NBA-pelaajien poliittiset protestit – "Tuhoaa koripallon"

NBA-pelaajat palasivat parketille – Milwaukee seisoo boikottipäätöksensä takana: "Emme pyytele anteeksi"

Urheilusarjat edelleen pysähdyksissä Yhdysvalloissa, NHL liittyi boikottirintamaan – kritiikkiä saanut taalaliiga pysähtyy kahdeksi päiväksi

Poliisi ampui mustaa miestä selkään – mestariehdokas Milwaukee Bucks boikotoi pudotuspeliottelua, yön NBA-pelit siirrettiin ja myös muut suuret urheilusarjat seurasivat perässä

Suosittelemme sinulle