Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv valmis kohtaamaan Walesin – "Tarvitsen kaksi, kolme viikkoa ollakseni haluamallani tasolla"

Torstain Wales-peli päättää miesten jalkapallomaajoukkueen lähes viiden vuoden evakon Olympiastadionilta.

Tim Sparv
Tim Sparv Kuva: Lehtikuva
Matti Härkönen,
Yle–STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kapteenilla Tim Sparvilla, 33, on riittänyt viime aikoina tohinaa. Kokeneen keskikenttäpelaajan siirto Kreikan liigassa pelaavaan AEL Larissaan julkistettiin viime viikolla.

– Ensimmäinen viikko on takana Kreikassa: neljä treeniä ja yksi peli. Alku on ollut lupaava. Halusin uudenlaisen kokemuksen. Ensimmäisen viikon perusteella sellaisen myös saan, Sparv jutteli medialle maanantaina Helsingin olympiastadionilla.

– Oma lomani oli pidempi mihin olen tottunut. Kiva oli olla taas kotona Vaasassa. Joukkue (Huuhkajat) on jälleen koossa ja tosi nälkäinen. Se on aina hyvä, kun on kovia pelejä tulossa.

Miesten maajoukkue eli Huuhkajat isännöi tämän viikon torstaina Kansojen liigassa Walesia. Sunnuntaina vuorossa on vieraspeli Irlantia vastaan.

– Olen treenannut ihan hyvin ja yrittänyt pitää itseni kunnossa kuntosalilla sekä kentällä. Viimeinen viikko oli osaltani erinomainen. Pelasin eilen (sunnuntaina) puoli tuntia harjoitusottelussa. Tarvitsen kuitenkin kaksi, kolme viikkoa ollakseni haluamallani tasolla, urallaan loukkaantumisista kärsinyt Sparv sanoo.

Huuhkajat palaa Wales-ottelussa Olympiastadionille, jonka remontti valmistui ennen Kansojen liigan alkua. Yleisöä ei pelissä nähdä koronavirustilanteen takia. Huuhkajat on viimeksi pelannut Olympiastadionilla lokakuussa 2015.

Tim Sparv
Kuva: Getty Images

– On kiva olla takaisin kodissamme, Sparv innostuu viitaten Helsingin urheilupyhättöön.

– Kiva nähdä taas Gareth Bale, jos hän on mukana. Wales on kova joukkue, mutta meilläkin on kovia, nälkäisiä pelaajia. Emme ole vielä puhuneet vastustajasta, eikä meillä ole ollut palavereita heistä.

Huuhkajat kokoontui edellisen kerran yhdeksän kuukautta sitten. Sparvin mukaan on kiva nähdä kavereita ja päästä taas edustamaan Suomea.

– Tämä on valmennusjohdolle taas hyvä tilaisuus kokeilla uusia pelaajia. Täållä on monta pelaajaa esimerkiksi Veikkausliigasta, jotka ovat tehneet hyvää työtä ja ansaitsevat olla siksi mukana.

– Meillä on enemmän aikaa parantaa peliä ja kehittyä, kun EM-kilpailut ovat vasta edessä päin ensi kesänä. Itse olen myös motivoitunut kisoista ja ne inspiroivat meitä kaikkia, korostaa Sparv.

Suosittelemme