Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Joel Pohjanpalolle on avautumassa rutkasti vastuuta Leverkusenin hyökkäyksessä – väläyttää seurasiirtoa jos peliaikaa ei Bundesliigassa tipu

Joel Pohjanpalo on pitkästä aikaa terveenä ja pelikin kulkee. Seurajoukkueessa riittää kysymysmerkkejä, mutta Huuhkajissa sävelet ovat selvät.

Joel Pohjanpalo 01092020
Tekonurmella itseään marraskuussa loukannut Joel Pohjanpalo on mielissään päästessään pelaamaan ja harjoittelemaan luonnonnurmella. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Matti Härkönen,
Joonas Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Loukkaantumisista kyllästymiseen asti kärsinyt Joel Pohjanpalo on pitkästä aikaa hyvässä tilanteessa.

Paitsi terveyden myös pelivireen kannalta Huuhkajien hyökkääjällä on allaan mainio puolen vuoden ajanjakso. Lainasiirto tammikuussa Bayer Leverkusenista hampurilaiseen HSV:hen oli kaikin puolin onnistunut, sillä peliaikaa tuli tasaisesti ja mikä tärkeintä, Pohjanpalo onnistui myös maalinteossa.

Erityisesti koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen tahti oli kova: Pohjanpalo iski 2. Bundesliigassa yhdeksässä ottelussa seitsemän maalia.

Pohjanpalon tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että helsinkiläisellä on Leverkusenin kanssa vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Peliaika on ollut seurassa aiemmin kortilla, mutta nyt sitäkin saattaisi olla tulossa.

Pohjanpalon laina HSV:ssa päättyi kesäkuussa ja samaan aikaan Kai Havertz, Kevin Volland ja Lucas Alario ovat lähtökuopissa Leverkusenin hyökkäyksestä.

Joel Pohjanpalo
Joel Pohjanpalo pääsi tuulettamaan kesäkuussa päättyneen lainapestinsä aikana HSV:ssa yhteensä yhdeksää maalia 14 ottelussa. Kuva: Getty Images

Toisaalta, jos peliaikaa ei tule, oivassa vireessä olevalle hyökkääjälle löytyy varmasti ottajia muualtakin.

– Kukaan ei oikeastaan osaa sanoa mitä tässä tapahtuu. Siirtoikkuna on vielä kuitenkin viisi viikkoa auki ja paljon ehtii tapahtua, Pohjanpalo sanoo.

– Ainut mitä tiedän on se, että kahden vuoden sopimus on Leverkusenissa vielä jäljellä ja siitä lähdetään liikkeelle. Mutta kaikille vaihtoehdoille ollaan avoimia.

Pohjanpalo ei ole toistaiseksi keskustellut sopimusasioistaan Leverkusenin kanssa. Suuntaa tulevaisuudelle näyttää 18. syyskuuta alkavan Bundesliigan alkukausi.

– Sitten on sinänsä aika helppo miettiä siirtoa, jos se tulee ajankohtaiseksi. Jos alkukauden aikana ei peliaikaa tule, se tulee varmasti enemmän tapetille.

Pitkästä aikaa alusta asti mukana Huuhkajissa

Pohjanpalon edellinen loukkaantuminen tuli marraskuussa, juuri ennen Huuhkajat historiallisesti EM-kisoihin vienyttä karsintaottelua Liechtensteinia vastaan. Tuolloin hänen jalkansa jäi harjoituksissa kiinni tekonurmen pintaan laukaisutilanteessa.

Nilkkavammasta toivuttuaan HSV:ssa Pohjanpalo pelasi putkeen isoja minuutteja ilman vammoja ensimmäisen kerran käytännössä neljään vuoteen.

Kroppa kesti helsinkiläiskasvatin mukaan pelirasituksen ongelmitta.

– Totta kai alkuvaiheessa jalka ei sinänsä ollutkaan kunnossa, ja sen takia peliaikaa tulikin vähän vähemmän, minkä itsekin tiesin, Pohjanpalo sanoo.

– Koronatauko tuli väliin, pääsin laittamaan paikat kuntoon ja tulosta tuli hyvin sen jälkeen. Ongelmia ei ollut, vaikka pelitahti olikin kova.

Joel Pohjanpalo 01092020
Joel Pohjanpalo pääsee aloittamaan maajoukkuepelit puhtaalta pöydältä Kansojen liigassa, eikä hän joudu hyppäämään mukaan kesken projektien. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Tekonurmien suurin ystävä Pohjanpalo ei edelleenkään ole.

– Ei täältä ehkä mitään parhaita muistoja ole viime kerrasta, hyökkääjä nauraa marraskuisen loukkaantumisen tapahtumapaikalla Helsingin Talissa.

– Tekis ja minä emme ole ehkä “match made in heaven”.

Torstaina Walesin ja sunnuntaina Irlannin kohtaavan Huuhkajien mukana Pohjanpalo on vajaan kymmenen kuukauden jälkeen innoissaan. Nyt hän ei myöskään joudu hyppäämään mukaan kesken turnausten tai karsintaurakoiden.

– Tosi mukava ja tavallaan odottavainen fiilis. Pääsee rakentamaan kaiken ensin Kansojen liigaan, sitten MM-karsintoihin ja sitten EM-kisoja varten, että on siellä tikissä.

Lue myös:

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv valmis kohtaamaan Walesin – "Tarvitsen kaksi, kolme viikkoa ollakseni haluamallani tasolla"

Ilmari Niskasen lapsuuden unelma kävi toteen, kun nimi löytyi viime viikolla maajoukkueen kutsusta: "En voisi enää onnellisempi olla"

Odotetut valinnat julki! Huuhkajat lähtee tällä joukkueella Kansojen liigan avaukseen

Huuhkajien Wales-ottelu pelataan Helsingin Olympiastadionilla – vastustaja välttää karanteenin poikkeusluvalla

Suosittelemme