Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Puolan koronatilanne uhkaa soutajien EM-kisamatkaa – "Olemme valmiita tekemään kipeitäkin ratkaisuja"

Suomen soutajien olisi tarkoitus kilpailla lokakuun EM-kisoissa Puolassa.

Robert Ven kuvassa
Robert Ven valmistautuu EM-soutuihin. Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Melonta- ja soutuliitto etsii urheilijoille järkeviä lentoyhteyksiä ja ohjeistaa urheilijat huolellisesti hygieniamääräyksiin, kun suuntana ovat olympiasoudun EM-kisat Puolan Poznanissa 9.-11. lokakuuta.

EM-kisojen yksiköissä soutavat Robert Ven ja Eeva Karppinen, pariairokaksikossa Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen sekä kevyessä pariairokaksikossa Juho-Pekka Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi.

– Veneet on kuljetettava Puolaan autolla, ja nyt tuntuu siltä, että lauttamatka Saksaan ja sieltä 600 kilometrin ajo Puolaan on järkevin vaihtoehto, kertoi valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

EM-kisat ovat soudun ainoa kansainvälinen kilpailu tänä vuonna. Jos matkustusrajoitukset muuttuvat, eikä Suomesta voi matkustaa Puolaan, kisamatka peruuntuu.

– Olemme valmiita tekemään kipeitäkin ratkaisuja lyhyellä varoitusajalla, urheilijoiden turvallisuutta korostanut Hiltunen sanoi.

Lue myös:

Yksinäinen tähti on kärsinyt olympialajin huonosta asemasta Suomessa, nyt tilanne on toisin: "Lunta sataa ja tämä on yksi maailman parhaista soutupaikoista – en olisi ikinä uskonut!"

Kommentti: Takavuosien mitalilajin tilanne hävettää – miten olympialaji soudussa voi olla Suomessa yksi ainoa ammattivalmentaja?

Pertti Karppinen teki Moskovan olympialaisten kisakylässä virheen, jolla oli vähällä olla kohtalokkaat seuraukset – maailman kuuluisin eskimokäännös jäi tekemättä

Suosittelemme