Hyppää sisältöön

Jokerien kannattajayhdistys boikotoi seuran kotipelejä toistaiseksi – Minskin-matkaa ei hyväksytä

Eteläpääty ry:n hallitus suosittelee boikottia koko jäsenistölle sekä laajemmin Jokeri-faneille.

Jokerifanit
Kuva: AOP / Toni Hekkala
Sakari Lund,
STT Urheilu

Jokerien kannattajayhdistys Eteläpääty boikotoi seuran kotiotteluita jääkiekon KHL-liigassa toistaiseksi, mikäli Jokerit pelaa Minskissä torstaina.

Eteläpääty ry:n hallituksen päätös oli yksimielinen. Hallitus suosittelee boikottia koko jäsenistölle sekä laajemmin Jokeri-faneille.

– Valko-Venäjällä vallitsevan tilanteen ja ihmisoikeusloukkauksien vuoksi emme voi hyväksyä ottelun pelaamista Minskissä, Eteläpääty ry:n hallitus totesi tiedotteessaan. (siirryt toiseen palveluun)

Yhdistys toivoi jo viime viikolla, että Jokerit jättäisi Minskin-matkan tekemättä. Kannattajien mielestä ottelusta pitäisi antaa luovutusvoitto, jos ottelua ei voi siirtää. Jokerit kertoi alkuviikolla anoneensa siirtoa, mutta se ei onnistunut.

Valko-Venäjällä on ollut runsaasti levottomuuksia elokuisten presidentinvaalien jälkeen. Presidentti Aljaksandr Lukashenkan uudelleenvalinnan varmistaneita vaaleja pidetään vilpillisinä. Mielenosoitukset ovat johtaneet pidätyksiin ja poliisiväkivaltaan.

Jokerien ensimmäinen kotiottelu on ensi keskiviikkona Neftehimik Nizhnekamskia vastaan.

Lue myös:

Urheilusta vastaava ministeri Annika Saarikko toivoo Jokereilta harkintaa: "Suomessa on pitkä perinne siitä, että voimme luottaa seuroihin"

Pelaajayhdistys ei ole ollut Jokerien pelaajiin yhteydessä Valko-Venäjän ottelusta – toiminnanjohtaja selventää kannanottoa: "KHL säätää ja hoitaa itse asioita"

Asialle varmistus: Jokerit pelaa torstaina Dinamo Minskiä vastaan Valko-Venäjällä

Jokerien KHL-avaus Valko-Venäjällä on nostattanut myrskyn – Jääkiekkoliiton puheenjohtaja muistuttaa suuresta vastuusta: "He elävät tekemiensä päätösten seuraamusten kanssa"

Suosittelemme sinulle