Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Prinssi Harry ja Meghan solmivat ison sopimuksen Netflixin kanssa – herttuatar ei kuitenkaan palaa näyttelijäksi

Nykyisin Yhdysvalloissa asuva pariskunta tuottaa suoratoistopalveluun muun muassa dokumentteja.

Prinssi Harry kävelee rinnallaan herttuatar Meghan.
Sussexin herttuapari luopui alkuvuodesta kuninkaallisista tehtävistään. Kuva: AOP
Jussi Nurminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuninkaallisista velvollisuuksistaan luopuneet prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat solmineet monivuotisen tuotantosopimuksen suoratoistopalvelu Netflixin kanssa.

Sussexin herttuaparin tehtävänä on tuottaa palveluun ohjelmia. He saattavat myös näkyä kameran edessä dokumentaarisissa ohjelmissa.

Aiemmin näyttelijänä työskennellyt Meghan ei aio palata vanhaan ammattiinsa. Meghan esiintyi vuosina 2011–2018 Pukumiehet-sarjassa.

Luvassa on Netflixin ilmoituksen mukaan elokuvia ja sarjoja, muun muassa dokumentteja ja lastenohjelmia. Sopimuksen rahallista arvoa ei ole paljastettu.

Netflix on aiemmin tehnyt vastaavanlaisen tuotantosopimuksen Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman ja tämän puolison Michelle Obaman kanssa.

Sussexin herttuapari ilmoitti alkuvuodesta luopuvansa kuninkaallisesta roolistaan ja ryhtyvänsä elättämään itsensä. Harry ja Meghan asuvat nyt Yhdysvaltain Santa Barbarassa.

Netflix-suoratoistopalvelun sarjoihin lukeutuu brittikuninkaallisista kertova The Crown -draamasarja. Sarjassa on edetty vasta 70-luvun tapahtumiin, joten Harryn ja Meghanin hahmot eivät ole sarjassa mukana.

Netflix-sopimuksesta ovat uutisoineet muun muassa The New York Times -sanomalehti ja CNN-uutiskanava.

Lue myös:

"Snobbaileva William suututti Harryn varoittamalla Meghanista" ja viisi muuta kohukirjan väitettä brittihovin tulehduttaneista tapahtumista

Kuningatar Elisabetilta mahtikäsky – Harry ja Meghan luopuvat Sussex Royal -brändinsä käytöstä

Prinssi Harryn yllättävä vetäytymisilmoitus herättää pahaa verta brittihovissa – kuningatar Elisabet haluaa nopean ratkaisun

Suosittelemme sinulle