Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Duplantis loisti taas seiväspaikalla – maailman kärkitulos ja oma ulkorataennätys Lausannessa

Ruotsin seiväshyppykomeetta Armand Duplantis on tehnyt ulkoratojen ennätyksensä Timanttiliigan osakilpailussa Lausannessa.

Armand Duplantis
Ruotsin Armand Duplantis ponnisti Lausannessa ulkoratojen ennätyksensä 607. Kuva: EPA
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Seipään maailmanennätysmies Armand Duplantis oli hirmuvireessä Timanttiliigan osakilpailussa, jossa käytiin keskiviikkona "varaslähtöinä" miesten ja naisten seiväsmittelöt Lausannen keskustassa.

Duplantis vei voiton omalla ulkoratojen ennätyksellään 607, joka on samalla kesän kärkitulos maailmassa. Ruotsalaisen ME 618 on hypätty Glasgow'n hallissa 15. helmikuuta tänä vuonna.

Duplantis yritti rikkoa Sergei Bubkan nimissä olevaa ulkoratojen ennätystä 614, mutta teki lopulta vain yhden yrityksen korkeudesta 615, koska pimeä häiritsi siinä vaiheessa pitkäksi venynyttä koitosta.

Toiseksi sijoittui USA:n Sam Kendricks, joka oli niin ikään vahvassa vedossa selvittäen korkeuden 602 ensimmäisellään. Kolmas oli Brasilian Thiago Braz tuloksella 572

Naisten seiväsykkönen oli Angelica Bengtsson, joka ylitti kolmannellaan 472. Se on ruotsalaiselle kesäkauden paras tulos.

Toiseksi taivutti Britannian Holly Bradshaw, kolmanneksi Sveitsin Angelica Moser ja neljänneksi Ruotsin Michaela Meijer. Kolmikko selvitti korkeuden 464.

Bengtsson ja Meijer nähdään seuraavaksi Ruotsi-ottelussa sunnuntaina Tampereella.

Suosittelemme