Hyppää sisältöön

Nordean ja OP:n pankkipalvelut toimivat taas katkojen jälkeen

Sekä Nordean että OP:n palveluissa oli käyttökatkoja tänä viikonloppuna.

Nordean kortit eivät välttämättä toimineet ostoksilla esimerkiksi ruokakaupoissa. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

OP:n ja Nordean pankkipalveluissa on ollut viikonloppuna laajoja katkoja, jotka juontuivat etukäteen suunnitelluista huolto- ja muutostöistä. Molempien pankkien palvelut toimivat nyt normaaliin tapaan.

Nordealla alkoi sunnuntaina aamuneljältä pankkipalveluissa ja korttimaksamisessa katko, joka kesti pitkälle iltapäivään. Laajojen katkosten syynä olivat Nordean tietojärjestelmien muutos- ja testaustyöt. Yhtiö ei kerro tarkemmin, mutta muutoksilla parannettiin nykyisen tekniikan alttiutta riskeille ja häiriöille.

Nordealta on tulossa toinen, pidempi katkos 23.–25. lokakuuta. Nordea (siirryt toiseen palveluun) täsmentää myöhemmin pidemmän katkon kestoa.

Myös OP-yhtiö teki muutoksia järjestelmiinsä viikonloppuna. OP:n palveluita ja maksamista koskenut, lauantai-iltana alkanut käyttökatko päättyi sunnuntaina aamulla kello kymmeneltä.

Vakuutuspalvelut ja esimerkiksi osa lainahakemuspalveluista olivat kokonaan pois käytöstä perjantain iltaseitsemästä lauantain iltakuuteen.

Juttua päivitetty 6.9. klo 17.37: Lisätty tieto Nordean katkojen päättymisestä.

Juttua päivitetty 6.9. klo 12.58: Lisätty tieto siitä, että OP:n katkos on päättynyt.

Juttua päivitetty 3.9. klo 9.57: Nordean pidemmän katkon kestoa on muutettu siten, että katko ei välttämättä kestä koko viikonloppua.

Suosittelemme sinulle