Hyppää sisältöön

Ilkka Tiainen on kiertänyt maata ja uskoo kannatusta Keskustan puheenjohtajaksi olevan enemmän kuin prosentin verran: "Hyvä nousukiito on käynnissä"

Suomen Keskustalle valitaan puheenjohtaja lauantaina.

Ilkka Tiainen Seinäjoella syyskuussa 2020
Alavutelaisen Ilkka Tiaisen ilmoitus lähteä mukaan Keskustan puheenjohtajakisaan tuli yllätyksenä. Kuva: Kati Ala-Renko / Yle
Elina Kaakinen

Keskustan puoluekokouksessa on puolueen puheenjohtajistoon pyrkimässä kaksi eteläpohjalaista ehdokasta.

Seinäjokelainen kansanedustaja Pasi Kivisaari on ehdolla varapuheenjohtajaksi ja puheenjohtajan pestiä tavoittelee alavutelainen media-alan yrittäjä Ilkka Tiainen.

Tiainen ilmoittautui kisaan mukaan elokuussa.

Lue seuraavaksi: Alavudelta yllätysnimi keskustan puheenjohtajakisaan

Keskustalle valitaan puheenjohtaja äänestyksessä lauantaina. Ylen keskustavaikuttajille tekemässä kyselyssä viikko ennen puheenjohtajavaalia Ilkka Tiainen sai prosentin kannatuksen.

Tiaisella itsellään on toisenlainen tuntuma. Hän on kampanjoinut tosissaan ja kentältä tullut palaute kertoo Tiaisen mukaan laajemmasta kannatuksesta.

– Olemme kiertäneet 19 maakuntaa ja tapahtumia on ollut reilusti yli 20. Jos kannatusta ei olisi, olisimme lopettaneet kiertueen kesken.

Myös kotimaakunnasta tulee tukea, vakuuttaa Tiainen.

– Meillä oli täällä hieno paneeli viikonloppuna ja ovensuukyselyssä sain 10 ääntä, Saarikko sai 47 ääntä, Kulmuni 17 ääntä ja Honkonen 7 ääntä, eli olin jo kolmantena. Hyvä nousukiito on käynnissä.

Tiainen lupaa isoja avauksia

Ilkka Tiainen tekee paluuta puoluepolitiikkaan. Hän toimi aiemmin keskustan nuorisojärjestössä, mutta ehti jo erotakin puolueesta.

Tiainen haluaa uudistaa Keskustan linjaa ja lupaa "isoja avauksia", jos tulee valituksi. Yhtenä konkreettisena tavoitteena hän mainitsee EU:n tukipaketin torppaamisen.

– Se on johtamassa liittovaltiokehitykseen, joka taas edellyttäisi uuden kansanäänestyksen järjestämistä.

Puheenjohtajan tehtävän hoitamisessa Tiainen aikoisi hyödyntää taiteen johtamisen metodeja.

– Mestariteos saadaan aikaan niin, että jokainen ylittää itsensä ja johtajan tehtävä on luoda puitteet sille, että jokainen voi ylittää itsensä on se sitten taiteessa tai politiikassa, linjaa alavutelainen puheenjohtajaehdokas.

Tiaisen lisäksi Keskustan puheenjohtajuutta tavoittelevat puolueen nykyinen puheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sekä kansanedustaja Petri Honkonen.

Kuuntele haastattelu:

Mikä sai lähes 10 vuoden tauon jälkeen puolueeseen uudelleen liittyneen Ilkka Tiaisen kisaamaan puolueen johtotehtävästä?

Suosittelemme sinulle