Hyppää sisältöön

Mustajärvi kummeksii upseerin lausuntoa uusista hävittäjistä: "Onko ostettava konetyyppi jo valittu?"

Ilmavoimien operaatiopäällikkö, eversti Juha-Pekka Keränen on kertonut, että yksi suomalaishävittäjä pystyisi pudottamaan kymmenen viholliskonetta.

Kansanedustaja Markus Mustajärvi, Vasemmistoliitto.
Kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) on tehnyt kirjallisen kysymyksen upseerin lausuntoihin liittyen. Kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta
Perttu Ruokangas

Kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) kummastelee Ilmavoimien viimeaikaisia lausuntoja hävittäjähankintoihin liittyen.

Ilmavoimien operaatiopäällikkö, eversti Juha-Pekka Keränen on kertonut Puolustusvoimien Radio Kipinä -podcastissa (siirryt toiseen palveluun), että yksi suomalaishävittäjä pystyisi pudottamaan kymmenen viholliskonetta.

– Onko sopivaa, että merkittävässä tehtävässä toimiva upseeri esittää näin hataria perusteluja Suomen historian suurimman hankintapäätöksen yhteydessä, Mustajärvi kysyy.

Mustajärvi on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen torstaina.

– Keräsen esiin tuomaan hurjaan pudotussuhteeseen liittyen voi pohtia, millä koneella arvioidaan olevan näin suuri taistelukyky ja onko ostettava konetyyppi asejärjestelmineen jo valittu, Mustajärvi kirjoittaa kirjallisessa kysymyksessään.

Kansanedustaja epäilee, että lausunnoilla yritettäisiin estää hävittäjähankinnoille kriittisen kansalaismielipiteen vahvistuminen. Hän viittaa Kunnallisalan kehittämissäätiön tekemään selvitykseen, jonka mukaan kolme neljästä suomalaisesta haluaisi lykätä HX-hankintaa tai olisi ainakin valmis sen hyväksymään.

Mustajärvi on eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsen.

Suosittelemme sinulle