Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Jokerit saa pelata kotipelinsä Helsingin Areenassa – vierasjoukkueille tiukat koronasäännöt

Jokerit ja KHL ovat rakentaneet mallin, jolla helsinkiläisjoukkue voi pelata kotipelinsä kotihallissaan. Voimassa olevien yleisörajoitusten puitteissa Jokereiden kotiotteluihin voidaan tällä hetkellä ottaa enintään 4 500 katsojaa.

Helsingin Areena
Kuva: Tomi Hänninen.
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Jokerit pelaa kauden 2020–21 kotipelinsä jääkiekon KHL-liigassa kotihallissaan Helsingin Areenassa. KHL ja Jokerit ovat rakentaneet mallin, joka mahdollistaa ulkomaisten joukkueiden turvallisen matkustamisen Suomeen. Jokerit kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Vierasjoukkueet saapuvat Helsinkiin omilla charter-lennoillaan. Heidät kuljetetaan lentokentältä omalla linja-autolla hotellille, jossa heille on varattu omat eristetyt tilat, joissa majoittua ja ruokailla. Joukkueiden edustajat eivät 1-2 päivää kestävien Helsingin-vierailuidensa aikana poistu hotellin omista tiloistaan muualle kuin Areenan rajatulle alueelle tai lentokentälle.

Jokereilla on samat käytännöt omilla vieraspelimatkoillaan. Hotelleissa joukkueelle on varattu oma kerros ja myös ruokailut tapahtuvat erillään hotellin muista vieraista. Joukkueen edustajat eivät poistu hotellilta muualle kuin yhteisellä kuljetuksella hallille tai lentokentälle.

Matkustettaessa käytetään sekä lentokoneessa että -kentillä suojamaskeja. Myös hallille saavuttaessa on käytettävä maskia niin Suomessa kuin ulkomailla.

KHL on aloittanut 1. syyskuuta kaikkien joukkueiden jäsenien sekä seurojen henkilökunnan koronatestit, joita tehdään joka viides päivä.

Myös katsomoissa tiukat turvamääräykset

Myös Helsingin Areenan katsojia koskevat tiukat turvamääräykset. Hallissa on ylä- ja alatasossa käytössä yhteensä yhdeksän katsomolohkoa, joihin jokaiseen on oma sisäänkäyntinsä ja joissa on omat wc-tilansa. Katsomolohkojen välillä ei voi liikkua. Yksittäiseen katsomolohkoon voidaan ottaa enintään 500 katsojaa.

Suomessa voimassa olevien yleisötapahtumien rajoitusten puitteissa Jokereiden kotiotteluihin voidaan tällä hetkellä ottaa enintään 4 500 katsojaa.

Jokerien ensimmäinen kotiottelu on keskiviikkona 9. syyskuuta Neftehimik Nizhnekamskia vastaan. Neftehimikin joukkueessa todettiin kaksi koronavirustartuntaa elokuun 21. päivänä. Tämän jälkeen muutamilla joukkueen pelaajilla oli koronavirukseen viittaavia oireita, mutta heidän testinsä olivat negatiivisia.

Lue myös:

Jokerien ensi viikon vastustajalla koronavirustartuntoja – vajaamiehisen joukkueen pitäisi matkustaa Helsinkiin ensi viikolla

Kommentti: Jari Kurri marssi pois kesken haastattelun – tyly käytös symboloi Jokerien raskasta roolia Venäjän pelinappulana

Tutkija: Jokerien ottelun peruuntumisessa on merkittävä poliittinen viesti – tämän vuoksi yhdestä jääkiekko-ottelusta Valko-Venäjällä nousi valtava kohu

Jari Kurri avasi Yle Urheilulle Minskin matkan peruuntumisen taustoja – Jokereille tieto KHL:n rangaistuksesta tuli yllätyksenä

Hannu Jortikka ällistyi täysin, kun uutispommi Jokerien Valko-Venäjän matkasta tuli julki – vihjaa, miten Venäjällä suhtaudutaan asiaan

Jokerit ei lähtenyt Minskiin pelaamaan jääkiekkoa – KHL vahvisti ottelun perumisen ja rankaisi Jokereita tappiolla

Suosittelemme