Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Valve haluaa pelastaa Dota 2:n e-urheiluskenen – rahallista tukea turnausjärjestäjille, seuraava The International vasta vuoden päästä

Tälle syksylle suunniteltua Tukholman The International -turnausta kaavaillaan nyt elokuulle 2021.

Jesse Vainikka The International -turnauksessa.
Dota 2 -uransa tänä vuonna päättänyt Jesse "JerAx" Vainikka pysyy hallitsevana maailmanmestarina vielä ensi syksyyn asti. Kuva: Valve
Jaakko Palvaila
Avaa Yle-sovelluksessa

Dota 2 -videopelin kehittänyt yhdysvaltalainen pelijätti Valve on julkaissut tulevaisuuden suuntaviivansa pelin e-urheiluskenen pelastamiseksi. Yhtiön suunnitelmissa on muun muassa taloudellisen tuen tarjoaminen turnausjärjestäjille ja pelin ammattilaiskiertueen käynnistäminen ensi vuoden alussa, Valve kertoo yhtiön blogissa.

Koronavirus on iskenyt kovaa maailman suosituimpiin kuuluvan e-urheilupelin turnausten järjestäjiin. Turnausten peruuntumisen seurauksena turnausjärjestäjät ja ammattilaisjoukkueille palkkaa maksavat organisaatiot ovat olleet pinteessä tulovirtojen ehdyttyä.

Pandemia on iskenyt myös Valven omiin suunnitelmiin pelin ammattilaiskiertueesta. Ympäri maailmaa pelattavista turnauksista koostuvan, Dota Pro Circuit -nimellä kulkevan ammattilaiskiertueen oli tarkoitus käynnistyä toden teolla tänä vuonna, mutta maailmanlaajuinen pandemia pysäytti suunnitelmat.

Tukholman The International pelataan elokuussa 2021

Pelin vuosittainen suurturnaus The International oli määrä pelata tämän vuoden elokuussa Tukholmassa, mutta Valve ilmoitti turnauksen siirtämisestä myöhempään ajankohtaan jo toukokuun alussa koronatilanteen heiketessä maailmanlaajuisesti. Nyt turnaukselle on saatu uusi ajankohta: seuraava TI on määrä pelata Tukholmassa elokuussa 2021.

Turnausta varten julkaistu Battle Pass -esine, jonka myyntituloista osa on suunnattu suoraan turnauksen palkintopottiin, tuotiin turnauksen siirtämisestä huolimatta myyntiin normaalin aikataulun mukaisesti tänä syksynä. Tähän mennessä turnauksen palkintopotti on kasvanut pelaajien joukkorahoituksen ansiosta yli 33 miljoonalla dollarilla eli reilulla 28 miljoonalla eurolla.

Team Secret Dota 2 -turnauksessa
Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen (2. oikealta) Team Secret on menestynyt hyvin tänä vuonna pelatuissa Dota 2 -turnauksissa. Kuva: Team Secret

Koska Valve tilittää palkintopottiin vain neljäsosan battle passista saaduista myyntituloista, on yhtiö tienannut joukkorahoituskampanjalla yhteensä yli sata miljoonaa euroa. Tilanne on hiertänyt myös e-urheilufaneja, jotka ovat kritisoineet yhtiötä ahneudesta ja rahan keräämisestä oman suurturnauksensa palkintopottiin pienempien toimijoiden tukemisen sijaan.

Nyt Valve vaikuttaa kuunnelleen fanien toiveita, sillä yhtiö kertoo blogipostauksessaan tukevansa taloudellisesti pelin turnausjärjestäjiä näiden tulevien turnausten järjestämisessä. Blogin mukaan Valve uskoo entistä useampien turnausjärjestäjien julkaisevan turnauksia loppuvuodelle.

Ammattilaiskiertue jatkuu alkuvuodesta 2021

Valve lupailee myös, että Dota Pro Circuit -nimellä kulkeva pelin ammattilaiskiertue saa jatkoa ensi vuoden puolella.

Yhtiö toivoo kansainvälisten matkustusrajoitusten olevan vähemmän yllätyksellisiä ensi vuoden alkupuolella, mikä mahdollistaisi myös maanosien välisten suurturnausten suunnittelemisen ja järjestämisen. Mikäli rajoituksia höllennetään, muutaman kuukauden mittaiset DPC-kaudet päättyisivät jatkossa maanosien parhaiden joukkueiden kohtaamisiin major-turnauksissa.

Lue myös:

Suomalaistähdet taistelevat Dota 2 -suurturnauksen voitosta – Yle näyttää OMEGA Leaguen pudotuspelit suorina lähetyksinä

Counter-Strikea, SM-turnauksia, Veikkausliigan virtuaalifutissarja ja änäriä – tässä ovat syksyn suurimmat kotimaiset e-urheiluliigat

Suosittelemme sinulle