Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Helsinki Pride järjestetään ilman suurta kulkuetta – Pääministeri Marin tapahtuman suojelijana

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta syyskuussa eli 7.-13. syyskuuta.

Kaivopuisto
Helsinki Pride 2019 Kaivopuistossa. Kuva: Teemu Silván / Yle
STT–Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) toimii Helsinki Priden virallisena suojelijana tänä ja ensi vuonna, kertoo Pride-yhteisö verkkosivuillaan.

Helsinki Priden virallisena suojelijana toimii nyt ensimmäistä kertaa Suomen pääministeri. Marin kertoo blogikirjoituksessaan Pride-yhteisön sivuilla, että tänä vuonna ensimmäistä kertaa nostetaan Priden kunniaksi liput salkoon koko valtioneuvostossa.

Helsinki Pride on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta syyskuussa eli 7.-13. syyskuuta.

Suurta Pride-kulkuetta ei tällä kertaa järjestetä koronavirustilanteen takia. Sen sijaan järjestäjät kannustavat osallistumaan nettikulkueeseen tai marssimaan pienissä ryhmissä lauantaina 12. syyskuuta. Pride-viikon aikana järjestetään päivittäin ohjelmaa keskustelutuokioista erilaisiin juhlallisuuksiin. Viikon teemana on esikuvat.

Lue lisää:

Katso kuvakooste Helsingin Pride-kulkueesta: Sateenkaariliput ja satuprinsessat valtasivat kaupungin

Kirkon tuki Pridelle jakaa uskonnollisessa yhteisössä mielipiteitä – Piispa osallistumispäätöksestä: "Ei toimivaltaa päättää yhtään mitään"

Suomen pääministeri osallistuu ensimmäistä kertaa Pride-kulkueeseen

Suosittelemme sinulle