Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Huuhkajille upea vierasvoitto! Fredrik Jensenin salamamaali kaatoi Irlannin Kansojen liigassa

Suomi avasi pistetilinsä Kansojen liigassa ja voitti Irlannin vieraskentällä 1–0.

LEHTIKUVA pukki jensen kamara
Teemu Pukki, Fredrik Jensen ja Glen Kamara juhlivat voittomaalia Dublinissa. Kuva: AFP / Lehtikuva
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue voitti Irlannin 1–0 Kansojen liigan ottelussa Dublinissa. Ainoan maalin viimeisteli vaihdosta kentälle tullut Fredrik Jensen.

Jensen ehti olla kentällä vain sekunteja ennen maaliaan 64. minuutilla. Teemu Pukki vapautti Robert Taylorin linjan taakse. Taylorin syöttö tavoitti takatolpalta Jensenin, jolla oli helppo työ ohjata pallon tyhjään maaliin.

Jensenille voittomaali oli puolentoista vuoden sisään jo kolmas Huuhkajissa. Viime vuonna hän ratkaisi osumillaan ottelut Armeniaa vastaan sekä kotona että vieraissa.

– Siinä tuli rajaheitto ja menin vastaan. Pallo vähän kimpoili, ja Teemu pääsi syöttämään Taylorille läpi. Menin boksiin sisään ja toivoin, että pallo tulee sinne ja sinnehän se tuli, Jensen kertasi V Sportin tv-haastattelussa.

Päävalmentaja Markku Kanerva oli tehnyt kolme muutosta avauskokoonpanoon torstain Wales-otteluun verrattuna. Hyökkäävinä laitapuolustajina pelanneet Nikolai Alho ja Niko Hämäläinen esiintyivät heti edukseen aktiivisella otteellaan.

Onnistunut valinta oli myös keskikentänTaylor, joka tarjoili Pukille avausjakson parhaan maalintekopaikan. Pukki pääsi yhdeksännellä minuutilla nokikkain Irlannin vahdin Darren Randolphin kanssa, mutta viimeistely jäi ponnettomaksi.

Jälleen kolmen topparin linjalla pelannut Suomi hyökkäsi rohkeammin kuin Walesia vastaan, mutta huippuluokan paikkoja ei ensimmäisellä puoliajallla enempää nähty.

Irlanti terävöitti hyökkäyspeliään toisella jaksolla, ja varsinkin Aaron Connolly aiheutti Suomen puolustuksessa sydämentykytyksiä. Jensenin osuman jälkeen Suomi oli useaankin kertaan lähellä lisätä johtoaan. Irlanti pystyi loppua kohden luomaan painetta Lukas Hradeckyn vartioimalle maalille, mutta nolla pysyi turkulaisen takana loppuun asti.

– Olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja ja saimme Wales-ottelua enemmän maalipaikkoja. Parannettavaa löytyy aina, mutta olemme tyytyväisiä, Jensen sanoi V Sportille.

Suomi ei ollut koskaan aikaisemmin kaatanut Irlantia miesten A-maaottelussa.

Lohkon toisessa ottelussa Wales kaatoi Bulgarian Neco Williamsin lisäaikamaalilla 1–0. Wales johtaa lohkoa kolmen pisteen erolla ennen Suomea. Kansojen liiga jatkuu kuukauden päästä, kun Suomi kohtaa kotiotteluissa Bulgarian ja Irlannin.

Juttua päivitetty kello 21.45: Lisätty Jensenin kommentit tv-lähetyksestä.

Lue myös:

Huuhkajat kesti loppuun asti ja peittosi Irlannin: Fredrik Jensen nousi vaihdosta Suomen sankariksi – näin Kansojen liigan ottelu eteni

Leo Väisänen kasvamassa Huuhkajien puolustuksen johtajaksi? – "Jos broidi onnistuu, se ei tarkoita välttämättä minulle hyvää"

Suosittelemme