Hyppää sisältöön

Helvetin enkelit selvittelivät välejään ammuskelussa Espoon Suurpellossa – kahta epäillään murhasta

Vuonna 1995 syntyneen miehen kuolemaan johtanut ammuskelu Espoossa liittyi rikollisryhmän sisäiseen välienselvittelyyn.

Suurpellon asuinalue Espoossa.
Keskusrikospoliisi tutkii Espoon Suurpellossa tiistaina 7.7.2020 tapahtunutta henkirikosta. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Katri Kirsi

Heinäkuun alussa Espoon Suurpellossa tapahtuneen epäillyn murhan tapahtumien kulku on alkanut selvitä poliisin esitutkinnassa.

Henkilöauto saapui kerrostalon parkkipaikalle Klariksentiellä tiistai-iltana 7. heinäkuuta. Autossa istuivat nyt murhasta epäillyt kaksi 39-vuotiasta miestä.

Heitä tapaamaan saapui 25-vuotias mies. Pian alkoi ammuskelu. Hätäkeskusilmoitusten perusteella paikalla ammuttiin useita laukauksia.

Ensihoidon ja poliisin tullessa Klariksentielle parkkipaikalla makasi ammuskelussa loukkaantunut 25-vuotias mies. Hänet kuljetettiin sairaalaan, jossa hän kuoli ampumisesta saamiinsa vammoihin.

Tapaus on Keskusrikospoliisin tutkinnassa, koska poliisin epäilyjen mukaan kaikki kolme miestä kuuluivat järjestäytyneeseen rikollisryhmään. Miesten aiemman rikoshistorian perusteella kyse on Helvetin enkeleistä.

– Kaikki miehet kuuluivat samaan järjestäytyneen rikollisryhmään. Esitutkinnassa on selvinnyt, että ampumisessa oli kyse rikollisorganisaation sisäisestä välienselvittelystä, kertoo Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo.

Poliisi jatkaa yhä kuulusteluja motiivin osalta. Aarnisalo ei ota kantaa siihen, oliko rikoksen uhrillakin ase.

– Paikalla ammuttiin useampi laukaus, sen voi tässä vaiheessa sanoa. Uhri ei ollut valikoitunut sattumalta, Aarnisalo toteaa.

Kaksi miestä ovat edelleen vangittuina murhasta epäiltyinä. Syytteen noston määräpäivä jutussa on 30. marraskuuta.

Espoon Suurpellon ampumisesta epäillyllä taustaa Helvetin enkeleistä – molemmat miehet vangittiin murhasta epäiltyinä

Suosittelemme sinulle