Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Pohjois-Pohjanmaan keskusta toipuu viikonlopun kokousrutistuksesta – maakunta ei näy puolueen piikkipaikoilla, piirijohtajaa se ei huoleta

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jussi Ylitalo kannatti Saarikkoa puheenjohtajaksi.

Kuvassa on Keskustan vastavalittu puheenjohtaja Annika Saarikko.
Annika Saarikko johtaa nyt keskustaa. Kuva: Silja Viitala / Yle
Päivi Annala
Avaa Yle-sovelluksessa

Keskusta hakee yhtenäisyyttä viikonlopun puoluekokouksen jälkeen.

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jussi Ylitalon mielestä Annika Saarikolla on kyky sanoittaa keskustan sanomaa tähän päivään.

Kisan hävinneen Katri Kulmunin osaamiselle on Ylitalon mielestä kysyntää ja käyttöä puolueessa myös jatkossa.

Rovaniemeläinen keskustan kansanedustaja Markus Lohi valittiin puolueensa varapuheenjohtajaksi viikonloppuna. Hallituksessa mukana olevalla keskustalla ei ole Pohjois-Pohjanmaalta nyt edustusta puolueen kärjessä. Se ei kuitenkaan Ylitaloa huolestuta.

– Ei keskustan puheenjohtaja, vaikka olisi mistä tahansa kotoisin, pysty ohittamaan pohjoista. Enkä usko muutenkaan, että tässä yhteydessä sellaista tilannetta tulisikaan.

– Kyllä tuo puheenjohtajisto joka tuli valittua puoluesihteeriä myöten, tietää mikä on pohjoisen tavoite. Sehän on myös puoluehallituksen tehtävä, jossa itsekin istun. Keskusteluyhteys on varsin hyvä sinne puoluejohtoon.

Tuore puheenjohtaja Saarikko sanoi tänään Ylen haastattelussa, että kannatuslukujen tuijottamisen sijaan nyt pitää tähdätä kuntavaaliehdokkaiden saamiseen keskustan listoille.

Tämä työ on Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jussi Ylitalon mukaan nyt paremmalla tolalla kuin edellisten kuntavaalien alla.

– Oulun kaupungin tässä haluaisin nostaa esille, että heillä on jo yli puolet ehdokkaista hankittuna kevään vaaleja varten. Kyllä listat täyttyvät.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme