Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Trump Yhdysvaltain taloudesta: Ensi vuodesta tulee paras ikinä

Samalla presidentti varoitti maansa talouden romahtavan, jos Joe Biden voittaa vaalit.

Trump puhuu kännykkään. Taustalla seisoo poliisi.
Donald Trump puhui puhelimeen palatessaan golf-kerholtaan Valkoiseen taloon sunnuntaina. Kuva: Mike Theiler / EPA
Jussi Nurminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hehkuttaa maansa talouden kehitystä ja varoittaa kilpailijansa Joe Bidenin voiton johtavan talouden romahtamiseen.

Labor dayn tiedotustilaisuudessaan Trump väitti maansa talouden toipuvan muita maita nopeammin.

– Nopein työmarkkinoiden toipuminen maailmanhistoriassa, Trump julisti Valkoisen talon puutarhassa.

Trump aloitti taloussaavutustensa hehkuttamisen jo ennen tiedotustilaisuutta Twitterissä, jossa hän julisti neljän kuukauden aikana syntyneen 10,6 miljoonaa työpaikkaa.

– Ennätys!!!, hän ilakoi.

Yhdysvaltain työvoimaministeriön tilaston mukaan työpaikkojen määrä on kasvanut todellakin neljä kuukautta, sen jälkeen kun työpaikkoja menetettiin yli 20 miljoonaa keväällä. Työttömyysprosentti on 8,4 eli yli kaksinkertaisesti ennen koronapandemiaa vallinneeseen työttömyysprosenttiin verrattuna.

Toisessa Twitter-viestissä Trump väitti Yhdysvaltain talouden toipuneen historiallisen nopeasti.

– Ensi vuodesta tulee paras ikinä, Trump lupasi ennen kuin varoitti kaiken voivan mennä pieleen, jos Biden äänestetään presidentiksi.

Trumpin mukaan seurauksena olisi veronkorotuksia ja talouden romahdus. Hän ei maninnut Twitter-viestissään Bidenin nimeä, mutta viittasi tähän jatkuvasti käyttämällään pilkkanimellä "unelias".

Tiedotustilaisuudessaan hän nosti Bidenin useita kertoja esille nimittäen tätä muun muassa vasemmistoradikaaliksi. Hän väitti Bidenin myös olevan valmis antautumaan Kiinan, mellakoitsijoiden ja koronaviruksen edessä.

Itsensä hän sen sijaan nosti koronavirustaistelun kärkeen. Trump väitti, että Yhdysvallat on hänen johdollaan tuottamassa koronavirusrokotteen ennätysmäisen nopeasti. Hänen mukaansa rokote voisi olla valmiina jo lokakuussa.

Näin nopeasta rokotekehityksestä ei ole esitetty mitään todisteita, ja useat asiantuntijat ovat varoittaneet kiirehtimisen aiheuttamista riskeistä.

Lue myös:

Washington Post uudesta Trump-kirjasta: Presidentti vihaa mustia, ja presidentti Barack Obamaa aivan erityisesti

Trump määräsi valtion virastot lopettamaan "propagandatilaisuudet" eli työntekijöiden rasisminvastaiset koulutukset

Demokraatit saivat vaaliaseen Trumpin väitetystä sotilaiden haukkumisesta – Biden: Irakissa taistellut poikani ei ollut hölmö

Miksi jenkkipörssit putosivat? Analyytikot: "Terve muistutus etenkin piensijoittajille" – pörssien pelkokerroin selvässä nousussa

Kirjeenvaihtajalta: Trump pakotti Bidenin ulos luolastaan – USA:n kampanjoinnista ei vielä näe kumpi vie ja kumpi vikisee

Presidentti Trump yrittää leikata liittovaltion rahoitusta 'kurittomilta kaupungeilta' – kohteina neljä demokraattien johtamaa kaupunkia

Suosittelemme