Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kesäöisen veden solina ja muut Lapin luonnon äänet voittivat kuntamarkkinoinnin Suomen mestaruuden

Lapin äänimaisemien lisäksi kampanjassa tehtiin yhteistyötä kanadalaisen laulajan Carly Rae Jepsenin kanssa.

Sup-lautailijoita melomassa Ounasjoella keskiyön auringon loisteessa.
Lapin äänimaisemat toivat menestystä markkinointikilpailussa. Kuva: Vesa Vaarama / Yle
Perttu Ruokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Lapin luonnon äänimaisemista koottu matkailukampanja on voittanut kuntamarkkinoinnin Suomen mestaruuden.

House of Laplandin kansainvälinen kampanja on nimeltään "Sound of Lapland". Siihen kuului Lapin äänimaisema-albumin julkaiseminen sekä yhteistyö kanadalaisen poplaulajan Carly Rae Jepsenin kanssa. Jepsen vieraili runsas vuosi sitten Pohjois-Suomessa. Hän kuvasi musiikkivideon Kuusamossa ja kampanjan markkinointimateriaalia Rovaniemellä.

Lapin äänimaisemia voi kuunnella ja kampanjan videoita katsoa täältä.

Kampanja oli osa Lapin matkailun yhteismarkkinointia, jossa ovat mukana Lapin ja Koillismaan matkailukohteiden lisäksi Metsähallitus ja Finavia. Kampanja tehtiin yhteistyössä Visit Finlandin ja Finnairin kanssa. Luovasta toteutuksesta vastasi Flatlight Creative House ja digitaalisesta markkinoinnista FlowHouse Oy.

Kuntamarkkinoinnin hopeaa voitti Iisalmen kaupunki ja pronssia Kymsote. Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailu järjestettiin nyt 15. kerran. Se on tarkoitettu kuntataustaisille organisaatioille. Tällä kertaa kilpailussa oli mukana 49 työtä.

Kilpailun järjestävät Suomen Kuntaliitto, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES sekä Suomen matkailuorganisaatiot SUOMA.

House of Lapland Oy on Lapin Yrittäjien, kuntien ja korkeakoulujen omistama Lapin yhteinen markkinointi- ja viestintäyhtiö.

Suosittelemme sinulle