Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Viktoria Azarenka pudotti Serena Williamsin ja eteni Grand Slam -finaaliin seitsemän vuoden tauon jälkeen – kohtaa finaalissa Naomi Osakan

Varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa pelattavassa Yhdysvaltain avointen finaalissa kohtaavat japanilainen Naomi Osaka ja valkovenäläinen Viktoria Azarenka.

Viktoria Azarenka
Kuva: Getty Images
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelin finaalissa pelaavat tänä vuonna Japanin Naomi Osaka ja Valko-Venäjän Viktoria Azarenka.

Turnauksessa neljänneksi sijoitettu Osaka, 22, kukisti välierässä yhdysvaltalaisen Jennifer Bradyn kaksituntisen väännön päätteeksi luvuin 7–6 (7–1), 3–6, 6–3.

Maailmanlistan sijalla 41 olevalle Bradylle Yhdysvaltain avointen välieräpaikka oli uran suurin saavutus. Aiemmin hän oli edennyt Grand Slam -turnauksessa parhaimmillaan neljännesvälieriin.

Turnauksessa sijoittamaton Viktoria Azarenka yllätti toisessa välierässä 23-kertaisen Grand Slam -voittajan ja tämän vuoden kolmossijoitetun, Serena Williamsin.

Williams, 38, voitti ensimmäisen erän vakuuttavasti 6–1, mutta taipui valkovenäläiselle kahdessa seuraavassa erässä luvuin 3–6, 3–6.

Vuoden 2018 finaalissa pelasivat Serena Williams ja Naomi Osaka, ja turnaus päättyi japanilaisen uran ensimmäiseen Grand Slam -turnauksen voittoon. Japanin ja Yhdysvaltain kaksoiskansalainen jahtaa nyt New Yorkissa kolmatta Grand Slam -voittoaan.

Azarenka, 31, on pelannut urallaan neljässä Grand Slam -finaalissa, joista hän on voittanut kaksi (Australian avoimet 2012 ja 2013). Hänen edellinen finaaliesiintymisensä on seitsemän vuoden takaa. Tuolloin hän hävisi Yhdysvaltain avointen finaalin Serena Williamsille.

Lue myös:

Daniil Medvedev vei lapsuudenystäväänsä venäläisten tennistähtien taistossa

Serena Williams jatkoi huimaa välieräputkeaan Yhdysvaltain avoimissa

Emil Ruusuvuori taipui heti avauskierroksella Kitzbühelissä

Suosittelemme sinulle