Hyppää sisältöön

Hinaajan karilleajossa Leppävirran Unnukalla onni onnettomuudessa: pelastuslaitos oli juuri harjoittelemassa öljyntorjuntaa

Unnukalla karille ajaneen hinaajan irrotusta aiotaan yrittää sunnuntaina.

Kuva: Pohjois-Savon pelastuslaitos
Susanna Pekkarinen

Murillo-niminen hinaaja ajoi karille torstai-iltana puoli kahdeksan aikoihin Unnukalla.

Pelastuslaitos oli onnettomuushetkellä harjoittelemassa öljyntorjuntaa samalla vesistöllä, joten kalusto ehti paikalle kymmenessä minuutissa.

– Siinä oli tuuria mukana, sillä meillä oli kalusto valmiina. Vaikka hinaaja oli pahasti kyljellään, se pysyi pinnalla, kertoo palomestari Eerik Pudas Pohjois-Savon pelastuslaitokselta.

Aluksessa oli onnettomuushetkellä kaksi ihmistä, jotka eivät loukkaantuneet karilleajossa.

Hinaaja on nyt karilla Kotkatniemen ja Pienen Lokkisaaren välissä. Hinaaja on kallistunut noin 30 astetta.

Pelastuslaitos jatkaa öljyntorjuntaa

Pelastuslaitos jatkaa perjantaina ja lauantaina onnettomuuspaikalla öljyntorjuntatöitä. Hinaajasta on vuotanut polttoöljyä arviolta muutamia satoja litroja. Polttoöljyä imeytetään öljynimeytyspuomeihin.

Hinaajan irrotusta karilta yritetään toisen hinaajan avulla sunnuntaina.

Karille ajanut hinaaja on kallistunut. Sen ympärille on asetettu öljyntorjuntapuomit. Kuva: Pohjois-Savon pelastuslaitos

Palomestari Eerik Pudas arvioi, että karilleajo oli monen tekijän summa. Hinaaja ajoi karille paikassa, josta on totuttu kulkemaan, vaikka se ei ole varsinaista laivaväylää.

– Paikka on kivikkoinen ja onnettomuushetkellä oli kova tuuli, kertoo Pudas.

Hinaajan perässä olleet tukkiproomut on irrotettu. Ne ovat kiinnitettyinä rantaan jonkin matkan päässä karilleajopaikasta.

Suosittelemme sinulle