Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Serena Williamsin unelma karkasi jälleen – Azarenkalla uskomaton paluu parrasvaloihin

Serena Williams hävisi Victoria Azarenkalle Yhdysvaltain avointen välierissä ja 24:s Grand Slam -turnausvoitto jäi yhä saamatta.

Serena Williams ja Victoria Azarenka
Victoria Azarenka (oik.) voitti Serena Williamsin ensimmäistä kertaa Grand Slam -turnauksessa. Kuva: Getty Images
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Jälleen yksi Serena Williamsin yritys nousta tasoihin Margaret Courtin 24 Grand Slam -turnausvoiton ennätyksen kanssa päättyi tappioon Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen välierässä Victoria Azarenkaa vastaan.

Tämän turnauksen kaavastaan poiketen Williams aloitti vahvasti, mutta Azarenka oli lopulta parempi lukemin 1–6, 6–3, 6–3. Kahdesti aiemmin turnauksen aikana Williams hävisi avauserän, mutta nousi voittoon.

Williams loukkasi kolmannessa erässä akillesjännettään ja sitä hoidettiin, mutta yhdysvaltalainen ei laittanut tappiota sen piikkiin.

– Se ei haitannut minun peliäni sen jälkeen, vain siinä yhdessä pisteessä. Victoria pelasi hyvin, Williams sanoi.

– Aloitin todella vahvasti, mutta hän alkoi pelata paremmin ja paremmin. Ehkä otin liikaa jalkaa pois kaasulta jossain vaiheessa.

Sen jälkeen kun Williams nousi 23 Grand Slam -mestaruuteen, hän on pelannut neljä kertaa finaalissa ja hävinnyt ne kaikki selvästi. Kieltämättä vastustajat pelasivat joka kerta erittäin hyvin – Angelique Kerber Wimbledonissa 2018, Naomi Osaka US Openissa 2018, Simona Halep Wimbledonissa 2019 ja Bianca Andreescu US Openissa 2019 – mutta Williamsin otteissa oli useimmissa näistä finaaleista havaittavissa ennätyksen metsästämisestä johtuvaa ylimääräistä puristusta.

Nyt Williamsin taival katkesi välierässä. Vieläkö tilaisuuksia tulee tämän kuun lopussa 39 vuotta täyttävälle amerikkalaiselle? Seuraava mahdollisuus on joka tapauksessa jo parin viikon päästä poikkeukselliseen aikaan pelattavissa Ranskan avoimissa.

Rennompi ote tennikseen tuo menestystä Azarenkalle

Valko-Venäjää edustavalle Victoria Azarenkalle, 31, US Open on huikea ja yllättävä paluu huipulle. Edellisen kerran hän oli pelannut Grand Slam -turnauksen välierässä vuoden 2013 US Openissa. Silloin hän eteni myös finaaliin, jonka hävisi Williamsille.

Nyt kyseessä oli kahden äidin välinen ottelu. Molemmat pitivät välillä äitiysloman, ja Azarenkan elämää hallitsi pitkään huoltajuuskiista hänen pojastaan. Viime vuosien tulokset eivät viitanneet lainkaan näin vahvaan paluuseen huipulle ja Azarenka on kertonut harkinneensa jopa lopettamista. Juuri ennen US Openia Azarenka voitti kuitenkin New Yorkissa pelatun turnauksen.

Azarenka on puhunut paljon siitä, että hän suhtautuu tennikseen nyt rennommin. Aiemmin se oli enemmänkin työtä.

Williams on ollut aiemmin vaikea vastustaja Azarenkalle. Ennen viime yön ottelua keskinäiset kamppailut olivat 18–4 amerikkalaiselle ja Grand Slam -otteluissa 10–0. Nytkin Azarenkalla oli vaikea alku ottelussa.

– Olin syvässä kuopassa avauserän jälkeen. Minun piti kiivetä sieltä ylös. Olen todella tyytyväinen, että onnistuin kääntämään ottelun, Azarenka sanoi.

Azarenka kohtaa finaalissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä japanilaisen Naomi Osakan.

Lue myös:

Viktoria Azarenka pudotti Serena Williamsin ja eteni Grand Slam -finaaliin seitsemän vuoden tauon jälkeen – kohtaa finaalissa Naomi Osakan

Suosittelemme sinulle