Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Naomi Osaka voitti US Openin – ujosta nuoresta naisesta on kasvanut kantaa ottava supertähti

Naomi Osaka voitti Yhdysvaltain avointen finaalissa Victoria Azarenkan 1–6, 6–3, 6–3.

Naomi Osaka
Naomi Osaka voitti kolmannen Grand Slam -turnauksensa. Kuva: Getty Images
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Japanilainen Naomi Osaka voitti tenniksen Yhdysvaltain avointen naisten mestaruuden. Osaka löi loppuottelussa Valko-Venäjän Victoria Azarenkan 1–6, 6–3, 6–3.

22-vuotiaalle Osakalle Grand Slam -turnausvoitto oli uran kolmas. Hän voitti Yhdysvaltain avoimet vuonna 2018 ja Australian avoimet 2019.

Azarenka aloitti finaalin vahvasti. Valkovenäläinen voitti avauserän alle puolessa tunnisa 6–1 ja johti toista 2–0. Osaka sai vähitellen otteen pelistä ja käänsi finaalin itselleen.

– Kaksi vuotta sitten olisin luultavasti hävinnyt ottelun, jos olisin ollut erän ja syötönmurron jäljessä. Mutta kaikki ottelut sen jälkeen ovat tehneet minusta kypsemmän, Osaka sanoi.

Osaka nousee maailmanlistalla yhdeksänneltä sijalta kolmanneksi.

Osakasta on parin viimeisen vuoden aikana tullut todellinen supertähti. Japanilais-haitilainen Osaka on ollut ujo ja hiljainen, mutta varsinkin muutaman viimeisen viikon aikana hän on ottanut vahvasti kantaa Yhdysvaltain rasismin vastaisen protestiliikkeen puolesta.

Kun NBA-pelaajien aloittama boikotti Yhdysvaltain urheilussa alkoi pari viikkoa sitten, Osaka ilmoitti, että hän ei pelaa välieräotteluaan New Yorkissa käynnissä olleessa turnauksessa. Se johti siihen, että koko turnauksessa pidettiin välipäivä. Osakakin pelasi seuraavana päivänä.

US Openissa Osaka tuli jokaiseen otteluun kasvomaskin kanssa, joihin oli kirjoitettu poliisiväkivallan uhrien nimiä. Jokaisessa ottelussa maskissa oli eri nimi.

Azarenkalla huikea paluu huipulle

Azarenka pelasi upean turnauksen. Hän pudotti Serena Williamsin välierissä ja oli finaalissakin lähellä voittoa.

– Tein kaiken minkä pystyin tänään. Olisinko voinut pelata paremmin? Luulen, että olisin, mutta jätin kaiken kentälle. Hän voitti ottelun, kaikki kunnia Naomille, Azarenka sanoi.

Entinen maailmanlistan ykkönen ja kaksi Grand Slam -turnausta voittanut Azarenka sai lapsen vuonna 2016. Sen jälkeen hänen elämäänsä hallitsi huoltajuuskiista hänen pojastaan. Azarenkan tulokset viime vuosina ovat olleet vaatimattomia, mutta nyt tuli upea paluu huipulle. Azarenka nousee finaalipaikan myötä maailmanlistalla sijalle 14.

Lue myös:

Thiem ja Zverev Yhdysvaltain avointen finaaliin – kummasta tulee uuden sukupolven ensimmäinen mestari?

Suosittelemme sinulle