Hyppää sisältöön

Norwichin päävalmentaja hehkutti Teemu Pukkia epäitsekkyydestä: "Maali kertoo paljon Teemusta"

Teemu Pukki syötti Norwichin voittomaalin, kun joukkue kaatoi Huddersfieldin Mestaruussarjan avauksessaan lauantaina.

Teemu Pukki Huddersfieldiä vastaan
Pukki pääsi hyville maalintekopaikoille Huddersfieldiä vastaan lauantaina. Kuva: Getty Images
Ella Rantalainen

Norwich aloitti hyvin ottein jalkapallon Mestaruussarjan voittamalla Huddersfieldin vieraissa maalein 1–0. Ottelu oli Teemu Pukin edustamalle Norwichille ensimmäinen Englannin Mestaruussarjassa yhden kauden Valioliiga-visiitin jälkeen. Viime kaudella joukkue pelasi pääsarjassa, mutta putosi sarjaporrasta alemmas kehnosti sujuneen kauden päätteeksi.

Päävalmentaja Daniel Farke oli kommenteista päätellen erittäin tyytyväinen joukkueensa otteisiin kentällä. Hän hehkutti sarja-avauksen olleen "unelmastartti" tulevaan kauteen.

– Olemme palanneet voittojen tielle! Se on melko hyvä tunne, mutta yritän olla liikaa ylitulkitsematta lopputulosta, se oli vasta ensimmäinen ottelu 46:sta, Farke kommentoi seuran kotisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

– Ottelu oli kovaa taistelua, taisteluvoitto. Oma maali puhtaana ja kolme sarjapistettä, joten ehdottomasti unelmastartti kaudelle.

Teemu Pukki ahkeroi ottelussa täydet minuutit ja oli hyökkäyspäässä aktiivinen. Ottelun ainoan maalin viimeisteli Adam Idahi 80. peliminuutilla Pukin maltillisesta nappisyötöstä. Maalitilanne sai alkunsa, kun Pukki onnistui nappaamaan vastustajan harhasyötön.

Pukille tarjoutui ottelun loppupuolella oivallinen maalintekopaikka uudestaan, mutta tämänkin hän passasi Idahille.

Farke kehui vuolaasti ottelun jälkeen Pukin epäitsekkäitä otteita.

– Vastustaja teki harhasyötön ennen ottelun ensimmäistä maalia. Oli hienoa nähdä kolmen meidän pelaajan taistelevan pallosta ja olevan niin epäitsekäs kuin Teemu maalilmanluokan syötöllään, Farke suitsutti.

– Tänään Adam on valokeilassa ja olen iloinen hänen puolestaan, mutta maali kertoo paljon Teemusta. Häntä kritisoitiin kesälomalla, mutta hän osoitti, että on mentaliteetiltaan kova tekemään töitä.

Lue myös:

Teemu Pukki kunnostautui syöttelijänä – hieno esityö Norwichin voittomaaliin

Kommentti: Teemu Pukkia ympäröi hiljaisuus – hänen pitää toistaa uskomaton temppunsa, jotta pahat kielet pysyvät kurissa

Suosittelemme sinulle