Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kaksi lasta ja yksi nainen kuoli, kun siirtolaisvene kaatui Kreikan vesillä

Rannikkovartiosto onnistui pelastamaan 53 ihmistä. 

Kaksi turvapaikanhakija naista istuu meren rannalla Lesboksen saarella.
Egeanmerellä oleskelee tuhansia ihmisiä alkeellisilla pakolaisleireillä. Kuva Lesboksen saarelta Kara Tepe -leiriltä. Kuva: Orestis Panagiotou / EPA
Markus Heikkilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Kreikan rannikkovartioston mukaan kaksi lasta ja yksi nainen kuoli, kun siirtolaisia kuljettanut vene kaatui lähellä Kreetan saarta, kertoo uutistoimisto AFP.

Rannikkovartiosto onnistui pelastamaan 53 ihmistä. Veneen matkustaja oli hälyttänyt apua, kun vene oli kaatunut kovassa tuulessa. Siirtolaisten kansallisuuksia ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Kuolleet matkustajat löytyivät noin 20 kilometrin päässä Kreetasta.

Viime viikolla Kreikan Lesboksen saarella paloi noin 13 000 ihmisen pakolaisleiri. Kreikan viranomaisten mukaan alkuperäisen tulipalon sytyttivät tiistaina jotkut leirin asukkaista tahallaan, protestina leirin eristämiselle koronapandemian vuoksi, uutistoimisto AP kertoi viime torstaina.

Palon jälkeen tuhannet kodittomiksi jääneet ovat nukkuneet taivasalla, teiden varsilla, kaduilla ja parkkipaikoilla. Tunnelma täyteen ahdetussa leirissä on pitkään ollut kireä ja koronaepidemia on vaikeuttanut tilannetta entisestään.

Suomi on ilmoittanut ottavansa 11 ilman huoltajaa olevaa alaikäistä turvapaikanhakijaa Kreikasta tulipalon tuhoamalta Morian leiriltä.

Lue myös:

Morian leiriläisille luvattiin nopea pääsy uuteen telttaleiriin(12.9.)

Suomi ottaa vastaan 11 alaikäistä turvapaikanhakijaa Kreikasta tulipalon tuhoamalta Morian leiriltä(11.9.)

Morian tulipalo muistutti Kreikan pakolaisleirien saaristosta – miksi tuhansia ihmisiä on jumissa Egeanmeren saarilla?(10.9.)

Lesboksen saarella vallitsee kaaos tulipalojen tuhottua pakolaisleirin – Kreikka sanoo turvapaikanhakijoiden sytyttäneen tulipalot(10.9.)

Suosittelemme