Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Vimpelin hurmos ei kestänyt, Sotkamo rynnisti finaaliin

Kouvolan Pallonlyöjät saa vastaansa miesten Superpesiksen finaaleissa Sotkamon Jymyn.

Sotkamon Jymy
Sotkamon Jymy ei päästänyt Vimpelin Vetoa yllättämään kotikentällään. Kuva: Lehtikuva / Emmi Korhonen
Anu Karttunen,
Mikko Hannula
Avaa Yle-sovelluksessa

Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon kohtaamiset ovat olleet vuosikausia tiukkoja taistoja ja sama jatkui ratkaisevassa kolmannessa välieräottelussakin. Jymy hyydytti Vedon sunnuntaina saaman pelihurmoksen ja vei ottelun 1–0 (2–2, 4–0).

Ensimmäisellä jaksolla tilanteita oli vähän, sillä molempien joukkueiden lukkarit, Jymyn Aapo Komulainen ja Vedon Perttu Ruuska, tylsyttivät lyöjien peliä. Vierailija Vimpeli otti kahdesti johtopaikan, mutta kotijoukkue nousi tasoihin.

Vimpelin osalta ottelu alkoi lupaavasti, sillä Janne Mäkelän kumuralyönti toi Elmeri Anttilan kotiin. Tasoittavalla vuorolla Sotkamon jokerilyöjä Lauri Rönkkö osoitti taitonsa ja Antti Korhonen toi juoksun. Toisessa vuoroparissa Jymyn Riku Niemi hukkasi pallon takakentällä ja Vedon Mikko Kanala käytti tilanteen hyväkseen. Tasoittavalla Niemi pääsi kuittaamaan tilanteen, sillä hänen lyöntinsä toi Joni Rytkösen kotiin.

Toisella jaksolla viime vuoden hopeajoukkue Jymy sai juoksun heti ensimmäiseen vuoropariin, kun Roope Korhonen löi Niilo Piiponniemi kotiin. Kotijoukkue sai hengen päälle toisessa vuoroparissa, se kasvatti johtoaan kahdella juoksulla ja kolmannessa vuoroparissa Riku Niemi löi ottelun toisen juoksunsa ja kiidätti Joni Rytkösen kotiin.

Sunnuntaina Sotkamo kadotti 9–1-johtonsa ja Vimpeli venytti ratkaisun kolmanteen otteluun. Tiistaina Vimpeli ei enää pystynyt samanlaiseen ihmeeseen, vaan vasta 17-vuotiaan lukkarin Aapo Komulaisen oivallukset sekä Jymyn ulkopeli piti Vedon etenijät kurissa.

– Siinä vaiheessa kun Vimpelissä loppui peli ja sellaisen selkäsaunan olimme saaneet, niin meni vähän aikaa tilanteen nollaamiseen. Mutta jokaisella oli luottavainen olo, että kun pääsemme kotikentälle ja kotiyleisön eteen, niin tämä hoidetaan, Komulainen kertoi Yle Urheilulle.

Komulainen pelasi kaikki välieräottelut ja pääsee seuraavaksi pelaamaan esikuvaansa Toni Kohosta vastaan. Kouvolan Pallonlyöjien riveistä löytyy myös muita konkaripelaajia, kuten Jere Dahlström, Anssi Lammila ja Juho Hacklin.

– Siinä on melkoisen monta meikäläisen ikää, mutta tämä on mahdollisuus minulle sekä meille. Nuo ovat sellaisia pelejä, ettei silloin katsota vastustajia. Tehdään töitä, jotta kaikki onnistuu.

Vimpelin pelinjohtajan Markku Hylkilän mukaan joukkue ei jäänyt liikoja muistelemaan sunnuntain herkullista nousua, vaikka tunteet ja kierrokset olivat pinnassa pitkään.

– Tiesimme, ettei se voitto merkitse mitään, vaan se ratkaistaan tänään, Hylkilä sanoi.

Hänen mielestään Vedolla oli pelissä omat paikkansa, mutta joukkue ei pystynyt sellaiseen sisäpeliin kuin olisi pitänyt. Vimpeli on kauden aikana parantanut peliään, joten Hylkilää mietitytti se, miksi pelaajat eivät saaneet ratkaisevassa ottelussa itsestään parasta mahdollista irti.

– Niellään tämä tappio nyt miehekkäästi. Vielä on paljon otettavaa, kun on mitaleita jaossa, Hylkilä totesi.

Sotkamon ja Kouvolan väliset loppuottelut käynnistyvät tulevana lauantaina. Mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa. Vimpelin Veto pelaa pronssiottelussa viime kauden mestaria Joensuun Mailaa vastaan.

Päivitys kello 18.55: lisätty Komulaisen ja Hylkiälän kommentit.

Lue myös:

Joensuun Mailan valtakausi päättyi – Kouvolan Pallonlyöjät pudotti mestarin pronssiotteluun

Vimpelin Veto nousi dramaattisesti voittoon ja venytti ratkaisua

Pesäpallon yleisömäärät pienenivät, mutta kassat jopa kasvoivat

Oulun Lipon ja Haminan Palloilijoiden kolmas loppuottelu siirtyy sateiden vuoksi torstaille

Suosittelemme sinulle