Hyppää sisältöön

Trump: Oracle on "hyvin lähellä" TikTokin ostamista

Yhdysvallat on pitänyt sovellusta turvallisuusuhkana ja väittänyt Kiinan käyttävän sitä muun muassa teollisuusvakoiluun.

Tiktok-videopalvelusovellus on ladattu Euroopassa 100 miljoonaa kertaa. Kuva: Alex Plavevski / EPA

Ohjelmistoyhtiö Oracle on Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan "hyvin lähellä" sopimusta kiinalaisomisteisen TikTokin kanssa sen Yhdysvaltain-toiminnoista, kertoo uutistoimisto AFP.

Yhdysvaltain viranomaiset vahvistivat maanantaina Oraclen tehneen tarjouksen kiinalaiselle Bytedance-yhtiölle sen varsinkin teini-ikäisten suosiossa olevasta TikTok-videosovelluksesta.

Financial Times (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että Tiktokin olisi määrä toimia Yhdysvalloissa erillisenä yhtiönä, ja Oracle sekä muutamat muut sijoittajat toimisivat yhtiön vähemmistöomistajina. Uutistoimisto Reutersin mukaan Trumpin on määrä kokoontua tiistaina asianosaisten viranomaisten kanssa päättämään, hyväksyykö Yhdysvallat tämän järjestelyn.

Tiktok-sovellusta on ladattu Yhdysvalloissa yli 175 miljoonaa kertaa ja Euroopassa se ylitti CNBC (siirryt toiseen palveluun):n mukaan 100 miljoonan latauskerran rajapyykin tiistaina.

Yhdysvallat on pitänyt sovellusta turvallisuusuhkana ja väittänyt Kiinan käyttävän sitä muun muassa teollisuusvakoiluun. Presidentti Trump allekirjoitti elokuussa asetuksen, jonka mukaan ByteDancen tulee myydä Yhdysvaltain-toimintonsa amerikkalaiselle yritykselle. Muussa tapauksessa yhdysvaltalaisilta kielletään liiketoimet yrityksen kanssa.

Myös Microsoft ehti tehdä tarjouksen TikTokista, mutta tätä ei hyväksytty Bytedancen päässä.

Suosittelemme sinulle