Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Erikoinen koronavuosi mahdollistaa Kristian Pullille kovat tavoitteet olympialaisiin – uudelle tasolle noussut suomalainen kukisti pituushypyn maailmantähdet jo nyt

Tokion vuodella eteenpäin siirtyneet kesäolympiakisat ovat olleet koko ajan Kristian Pullin mielessä myös tällä kaudella.

Kristian Pulli hyppää.
Kristian Pulli juhli tiistaina voittoa Sveitsissä. Kuva: EPA
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pituushyppääjä Kristian Pulli päätti kautensa tiistai-iltana Sveitsin Bellinzonassa tulokseen 808. Hän ponnisti kisan viimeisellä kierroksella uransa toiseksi parhaan tuloksen ja nousi kolmannelta sijalta voittoon.

– Kausi loppui tähän. Nyt riittää, tyytyväinen Pulli vahvisti kautensa päättymisen Yle Urheilulle puhelimitse keskiviikkona.

26-vuotias suomalainen kilpaili Sveitsissä nousujohteisesti. Hänen neljä viimeistä hyppyään kantoivat 792, 790, 798 ja 808.

– Kilpailu lähti kaikkien osalta vähän hitaasti käyntiin. Siinä käynnisteltiin 2–3 kierrosta, mutta sitten sain hyppyjuonesta kiinni. Sain juoksun kulkemaan paremmin ja paremmin. Uskalsin ottaa siinä merkkiä vähän taaksepäin ja hyökätä lankulle, Pulli kertasi.

Pulli jätti Sveitsin kisassa taakseen kovia nimiä kuten eteläafrikkalaisen MM-pronssimitalisti Ruswahl Samaain (804) ja hallitsevan maailmanmestarin, Jamaikan Tajay Gaylen (799). Pulli oli selvästi mielissään kovista päänahoista.

– Menin kovista nimistä ohi, eivätkä he pystyneet vastaamaan tiukassa paikassa. Ei se tässä lajissa nimimiestenkään ole helppo parantaa viimeisellä kierroksella, Viipurin Urheilijoita edustava Pulli myhäili.

Vaikka Pulli kärsi keskikesällä reiden lähentäjän vaivasta, oli hän tyytyväinen kauteensa. Jämsäläisen kausi alkoi mainiosti, kun hän hyppäsi kesäkuussa Suomen ennätyksen 827, mutta keskikesällä hän oli kaksi kuukautta sivussa. Pulli palasi tositoimiin Kalevan kisoissa ja voitti Suomen mestaruuden.

– Kauden alku ja kauden päätös olivat todella huikeita. Välillä oli ongelmia, mutta pitää olla tyytyväinen, että pääsin takaisin hyvään vireeseen. Jäi todella hyvä maku tästä kaudesta, kun sain vielä tällaisen huipennuksen, Pulli summasi junassa matkalla lentokentälle.

"Olympiafinaaliin tähdätään"

Ennen kauden alkua Pulli oli harjoitusleirillä Floridan lämmössä. Hänen mukaan leiritys oli todella onnistunut, ja hänen suunnitelmissa on harjoitella lämpimässä myös ennen ensi kauden alkua. Koronaviruspandemian takia leirien suunnittelu on haastavaa.

Kristian Pulli lähikuvassa.
Kalevan kisoissa Kristian Pulli voitti Suomen mestaruuden tuloksella 783. Kuva: AOP

– Sain otettua uuden askeleen eteenpäin hyvän Floridan leirin, onnistuneen tekniikanmuutoksen ja oikean harjoittelurytmin ansiosta. Totta kai haluan myös tulevalla harjoituskaudella harjoitella lämpimässä. Nyt on tietysti niin epävarmat ajat, että pitää tehdä A-, B-, ja C-suunnitelmat, elokuun lopussa Tukholman Timanttiliigassa tuloksen 802 leiskauttanut Pulli selvitti.

Pullin ensi kauden päätähtäin on vuodella eteenpäin siirretyissä Tokion olympiakisoissa. Pullin mukaan kisojen siirtyminen oli hänelle vain hyvä asia.

– Kyllä sitä olympiapaikkaa lähdetään hakemaan. Olympiafinaaliin tähdätään, se on se ykkösasia. Tokio oli tälläkin kaudella vahvasti mielessä koko ajan. Sitä varten tätä duunia tehdään.

– Tokion kannalta oli varmaan parempi, että sain tähän vielä yhden treenikauden. Sain hyppyjä alle ja hiottua tekniikkaa. Tarvitsen varmaan vähän aikaa, että saan hiottua tekniikan sinne maailman huippujen tasolle. Olen tyytyväinen, että tässä on vielä vähän aikaa olympiakisoihin.

Mitään tulostavoitetta Pulli ei ole ensi kaudelle asettamassa.

– Tavoitteena on vakiinnuttaa tulostaso sinne lähelle SE-lukemia. SE-hyppy oli toistaiseksi sellainen piikkihyppy, Pulli päätti.

Lue myös:

Kristian Pulli ponnisti hienoon voittoon Sveitsissä – taakse jäi hallitseva maailmanmestari

Norjalaisjuoksija murskasi Pohjoismaiden ennätyksen ja maailman kauden kärkituloksen 800 metrillä – olympiavoittaja hehkutti: "Hän on arvokisojen mitalikandidaatti"

Suosittelemme