Hyppää sisältöön

Suomalaispari raivasi tiensä jatkoon beach volleyn EM-kisoissa

Niina Ahtiainen ja Riikka Lehtonen kukistivat itävaltalaisparin ja etenivät torstaina alkaviin pudotuspeleihin Latvian EM-hiekalla.

Riikka Lehtonen (kuvassa) ja Niina Ahtiainen löivät itävaltalaisparin suoraan kahdessa erässä. Kuva: CEV
Emma Hyyppä

Niina Ahtiainen ja Riikka Lehtonen selviytyivät torstaina alkaviin pudotuspeleihin beach volleyn EM-kisoissa Jurmalassa, Latviassa.

Turnauksen ensimmäisen ottelunsa hävinnyt suomalaispari voitti keskiviikkona 12:nneksi sijoitetut itävaltaiset Katharina Schützenhöferin jaLena Plesiutschnigin 21–12, 24–22.

Torstain otteluohjelma arvotaan keskiviikkoiltana. Pudotuspeleihin pääsi 24 joukkuetta.

– Riikalta ja Niinalta hieno peli ja loistava tason nosto eiliseltä. Ensimmäisessä erässä oma syöttöpeli oli todella vahvaa ja sitä kautta päästiin hyvin vastustajan hyökkäykseen kiinni. Toisessa erässä maltettiin hakea paikkaa mennä rinnalle ja ohi. Hienoa päättäväisyyttä viimeisissä palloissa, valmentaja Toni Vahela kommentoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Pudotuspelien avauskierroksella torstaina Ahtiainen ja Lehtonen kohtaavat 17:nneksi turnauksessa sijoitetut espanjalaiset Paula Sorian ja Maria Belen Carron.

Turnauksen toinen suomalaispari Anniina Parkkinen / Ida Sinisalo-Peltonen karsiutui jatkosta hävittyään alkulohkon molemmat ottelunsa.

Keskiviikkona Parkkinen ja Sinisalo-Peltonen taipuivat puolalaisille Jagoda Gruszczynskalle ja Aleksandra Wachowiczille niukasti erin 21–15, 16–21, 15–17.

– Hieno taistelu Idalta ja Ansulta. Tappio tietenkin harmittaa kovasti. Olen tyytyväinen molempien pelaajien esitykseen täällä. Raikasta ja rohkeaa beach volleytä. Erityisen iloinen olen Idan puolesta. Hän osoitti kuuluvansa tämän tason turnauksiin, totesi päävalmentaja Kai Liukkonen.

Päivitetty kello 21.19: Lisätty tieto Ahtiaisen ja Lehtosen torstain vastustajasta.

Lue myös:

Suomalaisparit avasivat beach volleyn EM-kisat tappioilla: "Oma peli ei valitettavasti tänään ihan riittänyt"

Beach volleyn EM-kisat käynnistyvät tiistaina – Yle Areena näyttää suomalaisparin avauspelin

Päävalmentaja Kai Liukkonen jättää maajoukkueen EM-kisojen jälkeen – taustalla näkemyserot liiton kanssa: "Teimme liikaa kompromisseja"

Suosittelemme sinulle