Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Sami Välimäen ensimmäinen major-kierros on lähes seitsemän kilometriä pitkä: "Kenttä on aika brutaali"

Valmentaja Timo Karvinen uskoo, että Sami Välimäki pärjää pallonlyöjien kentäksi ristityllä Winged Footg Golf Clubilla.

Sami Välimäki
Sami Välimäki aloittaa Suomen aikaa torstana iltapäivällä ensimmäisen major-turnauksensa. Kuva: Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images
Jouko Vuolle,
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Sami Välimäki starttaa uransa ensimmäiseen major-turnaukseen Yhdysvalloissa Suomen aikaa kello 1551. Hänen kanssaan kierrosta pelaavat Englannin Eddie Pepperell ja Yhdysvaltojen Troy Merritt.

Kenttänä toimii New Yorkissa Winged Foot Golf Club. Kentällä ihannetulos on 70 lyöntiä ja kierroksen pituus on 6838 metriä.

– Kenttä on aika brutaali. Kenttä on pitkä. (Väylän avauspaikalta) tiiltä pitää lyödä todella tarkasti, että päästään jatkamaan väylältä. Karheikkoja on ajettu pikkaisen alemmaksi tällä viikolla. Ne eivät ole ihan niin tiukkoja, mutta karheikot ovat yhä major-mitoissa, Välimäen valmentaja Timo Karvinen kertoo paikan päältä Yle Urheilulle.

Myös reiän ympärillä on edessä kovia haasteita.

– Griinit ovat korotettuja. Griinien reunoilla on jyrkät penkat, jossa on aikaa tiukkaa raffia. Tämä on ehdottomasti pallonlyöjän kenttä tiiltä griinille asti.

Onko Sami Välimäki pallonlyöjä tällä kentällä?

– On. Pallon lyöminen on erittäin hyvässä kunnossa. Pitäisi päästä aika pitkälle omilla vahvuuksilla, Karvinen sanoo.

Kelinkin pitäisi olla kohdillaan. Lämpötilan pitäisi olla viidentoista asteen tietämillä aamulla, kun Välimäki lähtee avauskierrokselleen Yhdysvalloissa aamutuimaan.

– On kyllä ihan oivallinen kesäinen keli täällä. Aamut ovat aika viileitä ja kentällä on aika kosteaa. Mutta Samin lähtöaikana on siinä ja siinä, onko kenttä kuivana, Karvinen sanoo.

Koronaviruksen aiheuttamien turvatoimenpiteiden takia huippugolfiakin pelataan poikkeuksellisissa olosuhteissa. Karvisen mukaan suurin juttu on yleisön puuttuminen. Normaalisti kentällä kisaa olisi seuraamassa 45 000 ihmistä.

– Missään muussa tilanne ei näy kuin siinä, että pelataan tyhjällä kentällä. Kun koronatestit on selvitetty kentällä toimitaan kohtuullisen normaalisti tietysti turvavälejä noudattaen, Karvinen sanoo.

Lue lisää:

Suomen ykkösgolfari Sami Välimäki lähtee ensimmäiseen major-turnaukseensa historiallisessa vireessä – hyvä ystävä joutui punnertamaan 200 kertaa huippukierroksen takia

Suosittelemme sinulle