Hyppää sisältöön

Arvoturnausdebyytin alkupuolisko vei Välimäen vaikeuksiin – tuplabogi päätti päivän haastavalla kentällä

Vaisun avauskierroksen pelannut Sami Välimäki pystyi vain yhteen birdie-lyöntiin uransa ensimmäisessä golfin major-arvoturnauksessa New Yorkissa.

Sami Välimäki 17.9. 2020
Sami Välimäki Yhdysvaltain avoimissa Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen,
STT Urheilu

Sami Välimäki avasi uransa golfin arvoturnaustasolla kahdeksan yli parin -kierroksella torstaina Winged Footin kentällä New Yorkissa, kun major-koitos Yhdysvaltain avoimet lyötiin liikkeelle.

Välimäki, 22, kirjasi 78 lyöntiä, kun kierrokseen mahtui seitsemän bogia ja kierroksen päättänyt tuplabogi. Birdieen Välimäki ylsi vain kerran. Hän on avauskierroksen jälkeen jaetulla 137. sijalla. Suomalaisen takana on vain kolme pelaajaa. Kolmen miehen joukossa on viisinkertainen arvoturnausvoittaja Phil Mickelson, joka käytti avauskierrokseensa 79 lyöntiä.

Kilpailun kärjessä on 65 lyöntiä eli viisi alle parin käyttänyt Yhdysvaltain Justin Thomas. Hänen perässään ovat 66 lyönnillä Yhdysvaltain Patrick Reed, Saksan Thomas Pieters ja Yhdysvaltain Matthew Wolf. Golflegenda Tiger Woods pelasi kolme yli parin päätettyään kierroksensa bogiin ja tuplabogiin.

Välimäen alku oli murheellinen: kuusi bogia kahdeksalla ensimmäisellä reiällä. Päivän toinen puolisko sujui jo tasaisemmin par-tahtiin (lisäksi yksi birdie ja yksi bogi), mutta viimeisen, par 4 -reiän kuusi lyöntiä jättivät erityisen kitkerää makua major-debyytistä.

– Vaikea päivä griineillä ja lähestymisissä. Paljon kolmen putin griinejä, ja sitten löin väylältä ihan supervinoja lyöntejä, joita ei koskaan tule, Välimäki kommentoi kierroksensa jälkeen Golfpisteelle (siirryt toiseen palveluun).

Välimäellä on perjantaina kova urakka yltää lähellekään jatkoonpääsyä eli kahta viimeistä kierrosta.

Lue myös:

Sami Välimäen ensimmäinen major-kierros on lähes seitsemän kilometriä pitkä: "Kenttä on aika brutaali"

Suomen ykkösgolfari Sami Välimäki lähtee ensimmäiseen major-turnaukseensa historiallisessa vireessä – hyvä ystävä joutui punnertamaan 200 kertaa huippukierroksen takia

Suosittelemme sinulle