Hyppää sisältöön

Tallinkin uuden laivan köli laskettiin Raumalla – MyStarin rakentaminen aikataulussa korona-ajasta huolimatta

MyStarin on määrä valmistua vuoden 2022 alkupuolella, minkä jälkeen se alkaa liikennöidä Tallinnan ja Helsingin välillä.

Modellbild av Tallink Siljas nya fartyg MyStar.
Valmistuttuaan MyStar alkaa kulkea Helsingin ja Tallinnan välillä. Havainnekuva. Kuva: Tallink Grupp
Tapio Pukkila

Rauman RMC-telakalla vietettiin Talllinkin uuden aluksen juhlallista kölinlaskua perjantaina aamupäivällä. Aluksen ensimmäinen kölilohko laskettiin telakan rakennusaltaaseen.

MyStarin rakentaminen alkoi Raumalla huhtikuussa. Kyseessä on noin 250 miljoonan euron projekti.

Kölin alle alukselle onnea tuottavia kolikoita

Kölinlasku on tärkeä virstanpylväs laivanrakennuksessa ja sitä pidetään usein uuden aluksen syntymänä. Seremoniassa kölin alle asetetaan perinteisesti alukselle onnea tuovat kolikot. MyStarin kölin alle laitettiin sekä suomalaisia että virolaisia kolikoita.

Rauman telakan tuotanto on pysynyt käynnissä globaalista taloustilanteesta ja koronapandemiasta huolimatta.

– Koronapandemian ollessa edelleen käynnissä emme voi vielä arvioida sen lopullisia vaikutuksia telakan toimintaan. Olemme kuitenkin luottavaisia, että toiminta jatkuu suunnitellusti, sanoo tiedotteessa RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Rakentaminen tukee koko Itämeren taloutta

MyStarin rakentamisvaiheen työllisyysvaikutus RMC-telakalle on noin 1 500 henkilötyövuotta.

Tallink Gruppin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo olevansa ylpeä siitä, että yhtiö on mukana ylläpitämässä Suomen rikasta laivanrakentamisen perinnettä.

– Nyt jos koskaan on tärkeää, että laiva voidaan rakentaa aivan naapurissa eli Suomessa. Näin voimme tukea työllisyyttä niin Suomessa kuin Virossakin, pitää Suomen pitkäikäisen meriteollisuuden rattaat pyörimässä sekä tukea koko Itämeren alueen taloutta.

MyStarin on määrä aloittaa liikennöinti Helsinki-Tallinna-reitillä tammikuussa 2022.

MyStar on Tallinkin toinen nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä käyttävä alus vuonna 2017 valmistuneen Megastarin lisäksi. Molemmat alukset ovat energiatehokkaita ja aiempaa ympäristöystävällisempiä.

Suosittelemme sinulle