Hyppää sisältöön

Lehtonen ja Ahtiainen etenivät kahdeksan joukkoon beach volleyn EM-kisoissa

Lauantaina pelattavassa puolivälieräottelussa Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen saavat vastaansa saksalaisparin Kim Behrens/Cinja Tillmann.

Riikka Lehtonen (kuvassa) ja Niina Ahtiainen etenevät toiselle pudotuspelikierrrokselle. Kuva: CEV

Beach volleyn suomalaispari Riikka Lehtonen/Niina Ahtiainen eteni riemukkaasti kahdeksan parhaan joukkoon EM-kilpailuissa Latvian Jurmalassa. Lehtoselle ja Ahtiaiselle heltisi paikka EM-kisojen kahdeksan joukkoon, kun he voittivat kaksi ottelua perjantaina espanjalaisvastustajia vastaan.

Lehtosen ja Ahtiaisen ottelut siirtyivät perjantaille, koska myös Jurmalaa koetteli rankka syysmyrsky torstaina.

Suomalaisduosta sankariksi nousi erityisesti 23-vuotias Ahtiainen. Hänen tarkka syöttönsä laskeutui aivan sivurajalle neljännesvälieräottelun päätöserän eräpallotilanteessa. Ahtiaisen ässäsyötön turvin suomalaiskaksikko voitti erän 17-15 Liliana Fernandezia ja Elsa Baquerizoa vastaan ja otti jatkopaikan.

Espanjalaiset veivät avauserän nimiinsä 21-13, mutta suomalaiset puolestaan jatkopalloilla toisen erän 21-19.

– Ninnu sai täällä jo nimen Niina "Espanjan kaataja" Ahtiainen. Hienoa, että pelaaminen ei lopu meiltä, vaikka ollaan tosi ahdingossa. Päättäväistä peliä loppuun asti, Lehtonen sanoi tiedotteessa.

Fernandez ja Baquerizo ovat lajin kaksinkertaisia EM-mitalisteja ja varmistaneet jo paikan ensi kesän Tokion olympialaisiin.

"Ninnu oli jäätävän hyvä"

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Lehtonen ja Ahtiainen kukistivat Paula Sorian ja Maria Belen Carron 20-22, 21-12, 15-11. Myös tuon ottelun jälkeen 41-vuotias Lehtonen kehui vuolaasti nuorempaa pelipariaan.

– Ninnu oli jäätävän hyvä. Hän syötti aivan hirveitä pommeja ja laittoi palloa rataan kovalla teholla, Lehtonen kertoi.

Myös valmentaja Toni Vahela oli vakuuttunut suomalaisten syöttötyöskentelystä.

– Espanjan puolustaja teki hyvällä pelaamisellaan oman hyökkäyspelin vähän haastavaksi, mutta naisilla oli riittävästi malttia tilanteiden hoitoon, Vahela summasi.

Lauantaina pelattavassa puolivälieräottelussa Lehtonen ja Ahtiainen saavat vastaansa saksalaisparin Kim Behrens/Cinja Tillmann. Ottelua voi seurata Yle Areenassa kello 11.55 alkaen.

EM-kisoissa pelataan lauantaina myös välierät. Finaali- ja pronssiottelu on ohjelmassa sunnuntaina.

Lue myös:

Suomalaispari raivasi tiensä jatkoon beach volleyn EM-kisoissa

Suomalaisparit avasivat beach volleyn EM-kisat tappioilla: "Oma peli ei valitettavasti tänään ihan riittänyt"

Beach volleyn EM-kisat käynnistyvät tiistaina – Yle Areena näyttää suomalaisparin avauspelin

Suosittelemme sinulle