Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Manselle karmaiseva takaisku heti finaalien alkuun – Kirittäret ratkaisi supervuoron kunnarilla

Jyväskylän Kirittäret otti avausvoiton naisten Superpesiksen ensimmäisessä finaalissa.

Jyväskylän Kirittäret
Jyväskylän Kirittäret voitti ensimmäisen loppuottelun kotikentällään. Kuva: Lehtikuva / Hannu Rainamo
Anu Karttunen,
Maija Kautto
Avaa Yle-sovelluksessa

Kirittäret vei avausvoiton naisten Superpesiksen ensimmäisessä loppuottelussa Jyväskylässä. Kirittäret kukisti tamperelaisen Manse PP:n supervuoroparin jälkeen 2–1 (7–1, 1–2, 1–0), mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.

Manse koki heti avausvuoroparissa pahimman mahdollisen takaiskun, kun joukkueen paras pelaaja, elämänsä kautta pelannut Virpi Hukka loukkaantui ja joutui jättämään pelin kesken.

Hukka oli juoksemassa kotiin kolmospesältä, kun hän kyyristyi muutama metri ennen kotipesää. Hänen molemmat akillesjänteensä on leikattu, mutta heti tapahtuneen jälkeen hän ei ollut varma, onko kyse samasta vammasta.

– En tiedä, mitä siellä tapahtui. Jotain ikävää kävi, Hukka sanoi Yle Puheella ja kertoi, että lääkärireissu on edessä.

Hukan poissaolo sekoitti

Hukan poissaolo sekoitti Mansen peliä, mutta sen sijaan Kirittäret sai hengen päälle. Joukkueen nuoret pelaajat, kuten 16-vuotias Viivi Partanen ja 17-vuotias Venla Karttunen, aiheuttivat Mansen ulkokentälle vaikeuksia ja heti ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla kotijoukkue tehtaili kolme juoksua. Kirittäret jatkoi tahtia toisessa vuoroparissa kolmen ja kolmannessa yhden juoksun verran.

Jyväskyläläiset suuntasivat lyöntinsä etenkin kakkospuolelle ja käyttivät Mansen kakkosvahti Kirsi Ala-Lipastin virheitä hyväkseen.

– Oli odotettua, että sinne tuli lyöntejä, mutta saatoin antaa syynkin sille, Mansen seuraikoni Ala-Lipasti myönsi.

Toisella jaksolla Manse käänsi pelin kulun, vaikka Kirittäret saikin toisen vuoroparin avaavalla juoksun, kun jokerilyöjä Siri Eskola onnistui lyömään Ella Korpelan kotiin.

Tasoittavalla Manse käytti Emma Körkön ohiheiton hyväkseen ja Henna Peltokangas toi tasoittavan juoksun. Hetkeä myöhemmin Anna Ala-Kauhaluoma toi hidastetulla kolmosrajan lyönnillä Ida Lähteen kotiin ja venytti ratkaisun supervuoroon.

Korpela onnistui bravuurissaan

Supervuoron aloittanut Manse ei saanut rakennettua kunnon tilanteita ja Kirittärien ulkopeli oli joukkueensa parhaana palkitun Eeva Mäki-Maukolan johdolla hyvässä vireessä.

Kirittäret sen sijaan iski heti ensimmäisen tilaisuuden tullen. Korpela löi painavan bravuurilyöntinsä kakkospuolelta läpi ja juoksi kunnarin.

– Sattui hyvä lyönti lähtemään, tyytyväinen ratkaisija sanoi Yle Puheella.

– En osaa sanoa, saimmeko ensimmäisen jakson voiton liian helpolla ja siksi toinen jakso näytti tuolta. Onneksi saimme kuitenkin superin meille.

"Tämä on jaksopeliä"

Kirittärien Emma Körkön mielestä ensimmäisen jakson tulos oli sekä kotijoukkueen hyvyyttä sekä sitä, että Mansen peli meni sekaisin Hukan poissaolosta. Se, mitä jyväskyläläisille tapahtui toisella jaksolla, jäi kuitenkin Körkölle epäselväksi.

– Emme olleet ihan siinä hetkessä ja tapahtui huolimattomuusvirheitä aika paljon. Seuraavassa ottelussa pitää vain säilyttää hyvä tunne ja ajatus siinä tekemisessä, ettei se lähde karkaamaan mihinkään, Körkkö totesi.

Hän uskoo, että avausottelun venyminen supervuoroon antoi osviittaa siitä, että jatkossakin on edessä tiukkoja pelejä.

– Tämä on kuitenkin jaksopeliä. Vaikka ensimmäinen jakso oli selvä, niin ei se kerro kuitenkaan kaikkea. Mielestäni me olemme silti selkeästi edellä tässä hommassa.

Ensimmäinen finaaliottelu siirrettiin Aila-myrskyn takia torstailta perjantaille. Tahti jatkuu tiiviinä, sillä toinen loppuottelu pelataan jo lauantaina Tampereella ja kolmas sunnuntaina Jyväskylässä. Tarvittaessa neljäs ja viides ottelu pelataan viikon päästä viikonloppuna.

Lisäys kello 18.51: Lisätty finaalien jatko-ohjelma.

Lisäys kello 19.39: Lisätty Emma Körkön kommentit.

Lue myös:

Naisten pesisfinaalien hurja alku sekoitti Mansen pelin: "Järisyttävä poissaolo"

Manse PP:n Virpi Hukka ja Emma Sallinen haluavat syöstä entisen seuransa vallasta: "Tämä on unelmafinaali"

Ilkka-Pohjalainen: Vimpelin Vedon superpesisjoukkueessa tehty useita koronavirustestejä

Suosittelemme