Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Ministerin turvamies unohti ladatun aseen lentokoneen istuimelle Britanniassa – helmikuussa toisen turvamiehen ase jäi lennolla vessaan

Tuorein tapaus paljastui perjantaina ulkoministeri Raabin lennettyä Washingtonista Lontooseen.

Kyltti, jossa lukee lentokentän nimi. Taivaalla lentävä lentokone.
Siivooja löysi perjantaina ladatun aseen lentokoneesta Lontoon Heathrow'n kentällä. Kuva: Tim Ireland / AOP
Jussi Nurminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Brittiministereiden turvallisuudesta vastaavan Lontoon poliisin työntekijä on asettanut työnantajansa noloon valoon hajamielisyydellään.

Lontoon poliisi ilmoitti lauantaina siirtäneensä uusiin tehtäviin työntekijänsä, joka unohti kotelossa olleen ladatun pistoolin lentokoneen istuimelle.

Tapaus paljastui perjantaina, kun Yhdysvalloista Britanniaan saapunutta konetta siivottiin Heathrow'n kentällä.

Siivooja löysi penkiltä puoliautomaattisen Glock 19 -pistoolin ja hälytti paikalle viranomaiset. Näille selvisi pian, että hajamielinen matkustaja oli ministerin turvamies.

Kyseinen poliisi oli käynyt Washingtonissa yhdessä ulkoministeri Dominic Raabin kanssa. Nolo tapaus nousi julkisuuteen The Sun -iltapäivälehden uutisoitua asiasta. Tapauksesta on uutisoinut myös muun muassa yleisradioyhtiö BBC.

Scotland Yard ilmoittaa suhtautuvansa tapaukseen äärimmäisen vakavasti ja aloittaneensa siitä sisäisen tutkinnan.

Tapaus ei ole ensimmäinen tänä vuonna. Helmikuussa entisen pääministerin David Cameronin turvamiehenä toiminut poliisi unohti aseensa lentokoneen wc-tiloihin.

Aseen lisäksi sinne jäi myös Cameronin passi. Unohduksen huomasi matkustaja, joka hälytti paikalle matkustamohenkilökunnan.

Myös tämä hajamielinen poliisi siirrettiin pois tehtävästään.

Lue myös:

Analyysi: Valtionjohtoa suojelee jo yli 100 turvamiestä

Analyysi: Suurvaltojen yllätyskokoukset ovat turvamiesten painajaisia

Kukat mylläävä pommikoira, pyörtyvä tarjoilija – valtiovierailuilla sattuu ja tapahtuu, mutta protokolla pitää: "Siitä ei tingitä"

Suosittelemme