Hyppää sisältöön

Terveysviranomaiset peruivat Jokerien karanteenin – pelaajat testattu kolme kertaa viikossa

Jokerien KHL-joukkue palaa yhteisharjoituksiin maanantaina ja pelaa perjantaina kotiottelun, jossa vastassa on Sibir Novosibirsk.

Kuva: Getty Images

Terveysviranomaiset ovat purkaneet 9. syyskuuta Neftehimik-ottelussa pelanneiden Jokeri-pelaajien 14 päivän mittaisen karanteenin. Neljä Neftehimikin pelaajaa antoi Jokerit-ottelun jälkeen Riiassa positiivisen koronatestituloksen.

Jokereiden joukkueelle on 9. syyskuuta Neftehimik-pelin jälkeen tehty kolme koronatestiä, viimeksi tämän viikon perjantaina. Kaikki tulokset ovat olleet negatiivisia. Kuukauden aikana suomalaisen KHL-seuran pelaajat ja taustahenkilöt on nyt testattu kaikkiaan seitsemän kertaa.

– Olo on nyt helpottunut ja iloinen. Tässä on oppinut olemaan iloinen ihan pienistäkin asioista. Tärkeintä on, että olemme kaikki terveinä. Maanantaina päästään puolentoista viikon jälkeen taas yhdessä harjoittelemaan ja kotiyleisön eteen perjantaina, innostuu Hakametsän lehtereiltä puhelimitse tavoitettu päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Jokereilta siirtyi karanteenin vuoksi yhteensä viisi peliä. Kaksi viimeisintä olisi ollut sarjaohjelman mukaan tänään ja ensi maanantaina Moskovassa.

– Toivottavasti tästä saadaan positiivista virtaa ja päästään eteenpäin. Olimme jo iloisia, että pääsimme kaksi kertaa pelaamaan. Sitten tuli taas stoppi. Vähän on tullut takaiskuja, mutta viime kevään jälkeen kaikki osaavat laittaa asiat perspektiiviin. Pelaajien asenne on ollut koko ajan erinomainen, kehuu Marjamäki.

Lue myös

KHL: THL:n pitäisi harkita Jokerien karanteenin purkamista

Jokerit: Kaikki koronatestit negatiivisia, karanteeni jatkuu – valmennusjohto ja pelaajat eivät kommentoi tilannetta

Jokerien vieraana pelanneen Neftehimikin Otso Rantakari kertoo venäläisjoukkueen koronatartunnoista – "En tiedä mistä tällainen tilanne johtuu"

Jokerien pelaajat altistuneet koronavirukselle – viisi ottelua siirretään ja joukkue kahden viikon karanteeniin

Koronaviruksen saaneet venäläiskiekkoilijat yöpyivät Suomessa hotelli Långvikissa – samoissa tiloissa oli myös muita hotellivieraita

Suosittelemme sinulle